Örebro Futsal Club

Återvinnings-station stängs på grund av byggnation

FTI meddelar på måndagen att återvinningsstationen på parkeringen i Lundby centrum kommer på torsdagen den 28 februari att stänga på grund av byggnation.

· Publicerad: 11 februari 2019 · 15.08.
Återvinningsstationen på bilden har inget med artikeln att göra.

På grund av byggnation så kommer man torsdagen den 28 februari att stänga återvinningsstationen, på parkeringen i Lundby centrum.

I dagsläget finns ingen ersättningsplats inplanerad, meddelar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI). Man hänvisar återvinnare av förpackningar och tidningar till återvinningsstation vid Eurostop eller återvinningscentralen vid Mellringe.

Annons ▾

Kommentar från FTI

— Det kan tyvärr bli svårt att hitta en ersättningsplats i det här fallet. Området närmast Lundby parkering består främst av villor, och förhoppningsvis kan de boende där nyttja möjligheten att sortera förpackningar och tidningar via det optiska sorteringssystem som alla villahushåll i Örebro har tillgång till.

— Annars hoppas jag att alla återvinnare fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning på våra andra återvinningsstationer,säger Ulla Krohn, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

Hitta ny återvinningsstation på deras hemsida  

På FTI:s hemsida kan man snabbt hitta den återvinningsstation som ligger närmast från där man befinner sig och se uppgifter om när den töms och städas, www.ftiab.se/hitta-atervinningsstation.

— Vi anpassar tömning och städning till en ökad efterfrågan på stationen vid Eurostop och vi välkomnar besökare att kontakta oss om det skulle bli fullt i behållarna, säger Ulla Krohn, FTI.

Återvinningsstationer är till för hushåll och ger dem möjlighet att lämna sina pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning, vilket väsentligt bidrar till att vi aktivt sparar på jordens ändliga resurser vid tillverkning av nya förpackningar, produkter, glas och tidningar.

FIKK - För att alla behövs