Örebro Futsal Club

Dom första tidiga sångsvanarna på plats i Tysslingen

Nu rapporteras det att årets första sångsvanar har tagit mark vid sjön Tysslingen, väster om Örebro.

· Publicerad: 16 februari 2019 · 23.22.
Svanar - Fåglar

Under lördagen den 16 februari så landade årets första sångsvanar vid sjön Tysslingen, väster om Örebro. De kom under dagen i mindre flockar och vid lunchtid så hade man räknat in 23 stycken sångsvanar vid Rånnesta, norra delen av Tysslingen.

Fortsätter det milda vädret med sydvästvindar kommer allt fler sångsvanar att söka sig till Tysslingen de närmaste dagarna för att rasta på sin väg till häckningsplatserna i norra Finland och Ryssland, meddelar man från Närkes Ornitologiska Förening.

Annons ▾

Årets ankomst av sångsvanar vid sjön Tysslingen är tidig

Årets ankomst är tidig, detta även om svanar kom ännu tidigare under åren 2000, 2002 och 2014. Fåglarna passar på att ta igen sig vid Tysslingen på sin väg till sina häckningsplatser i norra Finland och Ryssland.

Varje år passerar cirka 8 000 sångsvanar Rånnesta i norra delen av Tysslingen.

FIKK - För att alla behövs