Örebro Futsal Club

Örebro slog blekt Djurgården med 5-2

Fredagen den 15 februari tog Örebro emot Djurgården i Behrn Arena. Matchen slutade med en 5-2 seger till hemmalaget Örebro.

· Publicerad: 16 februari 2019 · 00.10.

Örebro tog en blytung seger hemma mot Djurgården när de bägge lagen möttes under fredagskvällen. Örebro är inne i ett skedde som fått smeknamnet mardrömsveckan, då man har tufft motstånd på spelschemat.

Veckan började med en förlust borta mot mardrömsmotståndaren Rögle. När det då var dags att ta emot topplaget Djurgården var oddsen inte speciellt låga på en Örebroseger. Men Örebro chockade och vann tillslut med 5-2.

Annons ▾

Backarna visade vägen för Örebro

Det var hemmalaget som inledde matchen bäst, även om matchen delvis stod och vägde såg Örebro piggt ut. Djurgården såg blekt ut och hade svårt att tända till även om de var spelmässigt bättre.

Det var försvaret som visade vägen ikväll för Örebro. Jonathan Andersson inledde målskyttet efter ca 13 minuters spel. Ca tre minuter senare utökade Nick Ebert till 2-0 när han sköt ett skott i powerplay.

Efter Örebros två mål såg gästerna fruktansvärt bleka ut medan Örebro fortsatte att köra. Hemmalaget gick till periodvila med en bekväm ledning.

Örebro punkterade matchen i andra perioden

Man brukar säga att att leda en match med 3-0 är det värsta som finns. Och när Christopher Mastomäki satte 3-0 tidigt i andra perioden efter ett turligt framspel från Glenn Gustavsson hamnade man i den positionen.

Djurgården började komma loss och efter att Niclas Bergfors för andra gången på kort tid spela till sig ett friläge kom reduceringen till 3-1. Men det här var inte gästernas kväll utan Rodrigo Ābols kunde punktera matchen med sitt 4-1 mål. det kom 26 sekunder efter reduceringen.

I tre perioden satte Patrik Virta 5-1 och matchen var avgjord. Därefter spelade Örebro av match och gjorde det bra, gästerna kunde reducera åter en gång när Jacob Lilja gjorde mål i powerplay.

Ny match mot Djurgården på lördag

Örebro tog viktiga poäng i bottenstriden, dessutom måste det vara skönt att kunna studsa tillbaka efter förlusten mot Rögle tidigare i veckan. Nu väntar en ny match mot Djurgården, denna gång spelas den i Stockholm.

Under kvällen blev det även klart att Örebro värvat målvakten Jhonas Eneroth. han kommer att ansluta till klubben under helgen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs