Örebro Futsal Club

Örebro värvar målvakten Jhonas Enroth

Under fredagskväll kunde Örebro Hockey meddela att klubben värvat NHL-meriterade målvakten Jhonas Enroth. Han kommer från spel i ryska KHL.

· Publicerad: 16 februari 2019 · 00.28.
Jhonas Enroth i en landskamp mot Tjeckien 2017, den spelades i Örebro. Arkivbild: Martin Avedal

Med ett par timmar innan transferfönstret stängde på fredagskvällen släppte Örebro Hockey bomben att de värvat målvakten Jhonas Enroth.

Enroth kommer senast från spel i vitryska KHL-klubben Dinamo Minsk där han spelat sen säsongen 17/18. Enroth har även spelat 153 NHL-matcher mellan säsongerna 09/10 – 16/17.

Annons ▾

— Det känns självklart väldigt bra att vi har lyckats knyta till oss Jhonas. Jhonas har bevisat att han är en toppmålvakt och utöver det är han en väldigt bra kille med stor erfarenhet från spel på hög internationell nivå, säger Sportchef Niklas Johansson på Örebro Hockeys hemsida.

VM-Guldet är Jhonas Enroth största merit

Den 30-årige Enroth är fostrad i Huddinge IK och gjorde sin SHL-debut för Södertälje SK säsongen 07/08. Han draftades av Buffalo Sabres och debuterade för dem säsongen 09/10.

Efter 6 säsonger i Buffalo och deras farmalag Portland Pirates byttes han bort till Dallas Stars. Därefter har han representerat Los Angeles Kings och Toronto Maple Leafs innan han drog till KHL.

Enroth största merit är det VM-Guld han var med om att vinna med Sverige 2013. Då spelade han sju matcher och blev utsedd till VM:s bästa målvakt. Enroth var även med att vinna OS-silver 2014 men spelade aldrig någon match med Sverige.

FIKK - För att alla behövs