ÖSK vann mot Gais i Svenska Cupen

Lördagen den 16 februari var det premiär för Svenska Cupen och ÖSK tog emot Gais på hemmaplan. Matchen slutade 2-1 till Örebro.

· Publicerad: 16 februari 2019 · 20.46.

Fotbollssäsongen 2019 har smygstartat med premiäromgången av Svenska Cupen. ÖSK gjorde detta genom att hemmabesegra Superettanlaget Gais från Göteborg.

Målskyttar för ÖSK blev Daniel Björnqvist och Johan Bertilsson. De gjorde mål i första respektive andra halvlek. Andreas Östling reducerade för bortalaget med 12 minuter kvar av matchen.

ÖSK hade svårt med Gais

Det märktes att det fortfarande var vinter ute, kallt och ruggigt trots plusgrader. 1003 besökare hade sökt sig till Behrn Arena idag, men de bägge lagens klackar skapade en bra atmosfär, det kände som fler än tusen på plats.

ÖSK ställde upp med ett bra lag, men Mårtensson och Broberg spelade inte. De bägge nyförvärven Viktor Prodell och Jake Larsson fanns med från start och såg väldigt pigga ut.

Hemmalaget hade dock problem att få igång anfallsspelet vilket bidrog till att Gais kunde försvara sig bra. I den 15:e matchminuten kunde Daniel Björnqvist ge ÖSK ledningen med 1-0.

Bertilsson matchvinnare för ÖSK

Gais fortsatte vara en nagel i ögat för ÖSK under andra halvlek. Men efter drygt 25 minuters spel kunde till slut Johan Bertilsson utöka ledningen till 2-0.

Det var även efter hemmalaget andra mål som gästerna började pressa allt mer och mer. Det resulterade i att man bara sju minuter efter ÖSK-mål kunde reducera genom Andreas Östling. När kom man dock inte.

ÖSK kunde vinna matchen med 2-1 och närmast väntar Nyköping borta den 24 februari. Sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen spelas söndagen den 3 mars när IFK Göteborg kommer på besök.