Örebro Futsal Club

Örebro Volley fick sin revansch mot Gislaved

Gislaved stretade emot under andra set, under andra två seten var Örebro Volley bättre för dagen.

· Publicerad: 18 februari 2019 · 13.01.
Örebro Volley
Örebro Tribune

Örebro Volley fick under lördagen sin revansch mot Gislaved efter den senaste femsets-förlusten under sista omgången av grundserien. Det var ingen snack om vilket lag som skulle ta hem segern.

Örebro Volley -tjejer vinner med klara tre-noll i set, mot ett ”stretande” Gislaved.

Annons ▾

Grattis till den andra raka play-off segern, vad säger du om matchen?

— Skönt med seger, matchen var väl inte på samma nivå som förra gången vi mötte Gislaved men vi kunde kontrollera vårt eget spel och frustration mycket bättre denna gång och kunde då manövrera ut Gislaved. Jag tyckte vi hade kontroll på matchen från start till slut, med perioder där vi gör många bra handlingar som sätter press på Gislaved och det medför att Gislaved kommer inte undan med några enkla poäng utan måste skapa poängen själva och då får de det jobbigt.

Vad var det som gjorde att ni kunde vinna med 3-0?

— Vi var mycket stabilare i vårt eget spel i alla momenten. Vi fick bra tryck i serven och då kan de inte utnyttja deras duktiga center MacGregor på samma sätt. Vi utnyttjade våra chanser mycket bättre och blev inte stressade dom gånger som Gislaved spelade ett bra försvarsspel.

Bra start på Playoff-spelet, vad händer härnäst?

— Vi har en välbehövlig ledig helg framför oss, samtidigt har vi en full träningsvecka där vi inte kan ligga på latsidan utan vi måste ta tillfället i akt att kunna jobba lite grundligare på vissa detaljer i spelet. Vi har samtidigt en stor utmaning framför oss den 3 mars, när vi möter Engelholm på bortaplan.

Nästa hemmamatch spelas på lördagen den 9 mars, klockan 15.00 när Örebro möter Lindesberg i Idrottshuset, Örebro

FIKK - För att alla behövs