Örebro Hockey vann tredje raka i Jhonas Enroths debut

Onsdagen den 20 februari tog Örebro Hockey emot LHC i Behrn Arena. Detta var Jhonas Enroths debut och Örebro vann med 4-2.

· Publicerad: 20 februari 2019 · 23.48.

Fem raka hemmasegrar, tre raka segrar på en vecka och vinst för Jhonas Enroth i debuten. Det går bra för Örebro Hockey just nu. Efter dubbelsegrarna mot Djurgården och kvällens seger mot LHC har man i skrivande stunder 6 poängs godo på Mora.

Men det började illa, riktigt illa, redan efter 01:57 hade Lukas Bengtsson och LHC hälsat Enroth välkommen till SHL genom ett baklängesmål. Hemmalaget kunde dock skaka av sig mardrömsstarten och vinna med 4-2.

Annons ▾

Örebro Hockey trivs mot Linköping

Trots den jobbiga starten för Örebro trivs laget mot Linköping, tillsammans med Skellefteå är det de två lag i SHL som man tagit mest segrar emot i inbördes mötet. Dessutom har LHC tappat mycket av spelet och ligger bara åtta poäng före Örebro.

Hemmalaget var även det bästa laget under första perioden då LHC såg uddlösa ut. Ändå skulle de bägge lagen gå till periodpaus med 2-2 på resultattavlan. Linköping skulle ta ledningen två gånger i första perioden. Förutom Bengtsson gav även Johan Södergran östgötarna ledningen.

I Örebro var det Christopher Mastomäki och Jordan Boucher som var bäst under första perioden. De hade varit sitt mål och satte fart på offensiven när de var inne på isen. Det var också de som höll matchen vid liv under första perioden.

Nick Ebert matchvinnare igen

I andra perioden spelades en hel del powerplay och bägge lagen hade chansen att göra mål. Men det var Örebro som var mest framgångsrika i detta spelmoment.

Efter bara två minuter in i perioden hittade Kristian Näkyvä med en pass Nick Ebert som stenhårt sköt in 3-2 till Örebro. Den amerikanske backen klev fram igen som han så många gånger har gjort förut den här säsongen.

I den tredje perioden var LHC det bättre laget och försökte få in en kvittering. Men laget från Östergötland är inte på topp samtidigt som Örebro försvarade sig bra. Dessutom stod Jhonas Enroth i vägen och fick avsluta matchen som en segrare trots den jobbiga starten.

Jere Sallinen kunde sätta 4-2 i tom kasse i slutet av perioden och på så sätt punktera matchen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs