Formstarka Örebro tog tre nya poäng mot Brynäs

Lördagen den 23 februari tog Örebro emot Brynäs i Behrn Arena. Hemmalaget tog sin fjärde raka seger när man besegrade gästerna med 3-1.

· Publicerad: 23 februari 2019 · 23.16.

Örebro Hockey går bra nu, efter fjärde raka trepoängaren lämnar man kvalspelsplatserna bakom om sig. Efter kvällens 3-1 seger hemma mot Brynäs är det nio poäng ner till Mora och plats 13.

I och med segrarna och den positiva trenden är Örebro även bara 6 poäng ifrån slutspelsplats. De två lag som ligger över Örebro är Linköping som man slog i onsdags och Brynäs som fick stryk ikväll.

Bra start för Örebro banade vägen till seger

Första perioden såg ut att bli en målrik och ensidig historia, och det var Örebro som tog kommandot. I powerplay visade målvakten Jhonas Enroth varför han är en toppmålvakt. Han läste spelet och hittade med en passning Patrik Virta som i sin tur fick med sig Rodrigo Abols på en kontring.

Därefter kunde Abols skjuta 1-0 till Örebro. Målet kom efter ca sju minuters spel. Samme Abols skulle även ligga bakom Örebros andra mål som gjordes av backen Kristian Näkyvä. Rodrigo Abols som i fredags skrev nytt kontrakt visade varför han ska vara kvar då han var 1 + 1 ikväll.

Örebro fick en flygande start och det kändes som det kunde bli en målrik och kul kväll i Behrn Arena. Men Brynäs skulle få in en reducering genom Ludvig Nilsson och resultatet efter första blev 2-1 till hemmalaget.

Örebro spelade ut Brynäs

Efter den intensiva inledningen på matchen lyckades inte någon av lagen göra mål på varandra. Örebro var spelmässigt det bättre laget under andra och tredje perioden men hade svårt att få utdelning.

Tempot var högt, framför allt under andra perioden. Örebro lyckades helt neutralisera gästerna som enbart lyckades få väg tre skott mot Jhonas Enroth under perioden. Trots att man fick chansen i powerplay under fyra minuters spel.

I tredje perioden sköt Brynäs fler skott men lyckades inte få in några fler puckar. Till slut satte Örebros lagkapten Jere Sallinen 3-1 i tom kasse och Örebro tog sin fjärde raka trepoängare.