25-åring greps för mordförsök i centrala Örebro

Man greps av polisen på måndagskvällen efter ett mordförsök i centrala Örebro – högg ner annan man med ett vasst föremål.

· Publicerad: 25 februari 2019 · 21.26.

Polisen grep en man för ett mordförsök som skedde vid 19-tiden under måndagen på Näbbtorgsgatan i centrala Örebro. Den gripne mannen är i 25-årsåldern och han har enligt polisen skadat en 33-årig man genom att sticka honom med ett vasst föremål, troligtvis en kniv.

Den skadade mannen anträffades på Köpmangatan, utanför ICA Cityhallen vid Galleria Krämaren och fördes snabbt med ambulans till Universitetssjukhuset i Örebro. Den skadade mannen hade allvarliga sårskador på överkroppen.

Annons ▾

25-åring grips misstänkt för mordförsök

Polisen griper strax därefter en 25-åring, misstänkt för händelsen – enligt polisen griper dom mannen i närheten av platsen där den skadade mannen anträffades.

Den troliga brottsplatsen är på Näbbtorgsgatan mellan Stadsbiblioteket och Näbbtorget. Initialt bedömdes gärningen vara en grov misshandel, men skadorna på målsägaren gör att brottet har omrubricerats till mordförsök. Skadorna är allvarliga, men för närvarande inte livshotande.

FIKK - För att alla behövs