World Global IPTV

Så gick det på Oscarsgalan 2019

Natten mot måndagen genomfördes Oscarsgalan 2019, det var den 91:a upplagan av galan och den hölls denna gång utan någon värd.

· Publicerad: 25 februari 2019 · 16.57.
Oscar

Green Book, Rami Malek och Ludwig Göransson där har ni några av vinnarna på årets upplaga av Oscarsgalan. Den 91:e i upplagan som denna gång hölls utan värd.

Oscarsgalan 2019 också flera överraskningar och historiska milstolpar. En av de största överraskningarna var att filmen Green Book vann pris som årets film, framför favoriterna Roma och The Favourite.

Annons ▾

Black Panther fortsätter att skriva historia

Marvels Black Panther skrev under 2018 historia som en av de största superhjältefilmerna. När filmen på galan vann tre stycken statyetter blev det den första Marvel att göra så. En av vinnarna där var svensken Ludwig Göransson, han vann för bästa original musik.

I skådespelarkategorierna vann Regina King och Mahershala Ali var sin Oscars för bästa biroll. Mahershala Ali vann sin andra på kort tid då han även en Oscar 2017.

I huvudrollskategorin vann inte helt otippat Rami Malek Oscars sin prestation som Freddie Mercury i Bohemian Rhapsody. Däremot kom kvällens andra överraskning när Olivia Colman tog hem en Oscar för huvudrollen i The Favourite.

En av galans storfavoriter var Roma, men filmen vann inte pris som bästa film. Men den mexikanska regissören Alfonso Cuarón vann en Oscar för bästa regi.

Här är några av vinnarna på Oscarsgalan

Bästa film
“Green Book”

Bästa regi
Alfonso Cuarón för “Roma”

Bästa kvinnliga huvudroll
Olivia Colman i “The Favourite”

Bästa manliga huvudroll
Rami Malek i “Bohemian Rhapsody”

Bästa kvinnliga biroll
Regina King i “If Beale Street Could Talk”

Bästa manliga biroll
Mahershala Ali i “Green Book”

Bästa originalmanus
“Green Book”

Bästa manus på annan förlaga
“BlacKkKlansman”

Bästa foto
“Roma”

Bästa klipp
“Bohemian Rhapsody”

FIKK - För att alla behövs