Örebro Futsal Club

Örebro kommun erbjuder ungdomar feriepraktik i sommar

Örebro Kommun informerar om att de kommer erbjuda 1800 feriepraktikplatser till ungdomar i sommar. Platser kommer att främst vara inom offentliga sektorn.

· Publicerad: 27 februari 2019 · 11.40.

Perioden 1–14 mars kan ungdomar födda 2001–2003 som är skrivna i Örebro kommun anmäla intresse för en av de 1 800 praktikplatserna som kommunen kan erbjuda. Intresset brukar sedan tidigare vara stort.

Feriepraktik inom den offentliga sektorn

Feriepraktik innebär sommarjobb under högst tre sommarveckor inom offentlig sektor, föreningsliv och företag. I år har 1 800 ungdomar möjlighet att sommarjobba. Feriepraktik innebär att ungdomarna erbjuds en, två eller tre sommarjobbsveckor.

Annons ▾

Det finns ingen garanti för att få en feriepraktik även om man söker en plats. Skriver Örebro kommun i ett pressmeddelande.

— Det här är en bra chans för ungdomarna att få arbetslivserfarenhet. Vi söker också förvaltningar, organisationer och föreningar som kan ta emot feriepraktikanter, säger Thomas Strömberg, samordnare för feriepraktiken.

Läs mer på orebro.se/feriepraktik.

FIKK - För att alla behövs