Örebro Futsal Club

Volleyturneringen Golden League kommer till Örebro

Idag fredag kunde Svenska Volleyboll förbundet meddela att European Golden League kommer till Örebro i maj. Sverige och Tjeckien ska mötas i en landskamp.

· Publicerad: 1 mars 2019 · 12.48.

Den 25 maj kommer turneringen European Golden League till Örebro och Idrottshuset. Det kunde Svenska Fotbollförbundet under fredagen meddela.

European Golden League är turneringen där Europas högst rankade volleybollandslagslag gör upp. Efter att de svenska volleybolldamerna vann fjolårets Silver European League kvalificerade de sig högsta serien.

Annons ▾

Damlandslagets första mästerskapsmatch spelas den lördagen 25 maj och då är det Örebro som står som värdstad när topplaget Tjeckien gästar.

Svenska damlandslaget siktar på OS 2024

Det svenska damlandslaget är en del av Sveriges Olympiska Kommittés stora framtidssatsning inför OS 2024 i Paris. Volleyboll, som är en av världens största sporter, har för tillfället en världsstjärna vid namn Isabelle Haak.

19-åriga Haak är ursprungligen från Ängelholm men spelar just nu i italienska klubben Pallavolo Scandicci där hon går efter namnet ” La Regina de Svezia”, drottningen från Sverige.

Efter att ha missat de senaste landskamperna på grund av seriespel väntas hon nu vara åter i laguppställningen till den viktiga matchen mot Tjeckien i Örebro.

Bruttotruppen kommer inom kort presenteras, det återstår och se om någon av Örebro Volleys stjärnor återfinns. Tidigare har Linda Andersson, Sofie Sjöberg, Diana Lundvall och Josephine Tegenfalk representerat landskapet.

Detta händer under European Golden League

Mästerskapet kickas igång i Idrottshuset i Örebro klockan 17:00 lördagen den 25 maj.

— Vi har haft landskamper och andra större evenemang i Örebro tidigare och ser fram emot att återvända till en stark idrottsstad ytterligare en gång, säger Ismo Peltoarvo som är internationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Öppningsmatchen mot Tjeckien, som är förstarankade i gruppen, står för motståndet och Peltoarvo förväntar sig en match i hög klass.

— Tjeckien är ett starkt lag och även om vi förlorade när vi möttes senast i januari så slog vi dem i den första matchen under EM-kvalet så det bäddar för en rolig match i Örebro, avslutade Peltoarvo i ett pressmeddelande.

FIKK - För att alla behövs