Örebro Futsal Club

Örebro Vinmässa – ett positivt uppsving

Första helgen i mars så ägde Örebro Vinmässa rum på Conventum Arena i Örebro. Örebro Tribune besökte mässan under lördagen och fick ett gott intryck.

· Publicerad: 2 mars 2019 · 23.35.

Örebro Vinmässa arrangerades på Conventum Arena, den första helgen i mars och hade nu mycket nytt att bjuda. Mässan som tidigare hette Chateau Grand Cru har förutom namnbytet även utökat, med mer mat och delikatesser.

Har varit ett lillasyskon till Öl- & Whiskymässan

I år var det 25-årsjubileum för Vinmässan i Örebro, fast ändå så får man intrycket av att mässan är ett mindre syskon till den betydligt populärare Örebro Öl- & Whiskymässan.

Annons ▾

Några kritiska röster har sagt att mässan tappat sedan flytten från Örebro Slott. Det stora utrymmet på Conventum har gjort mässan luftigare, fast samtidigt känns inte mässan lika mysig och intim.

Ett positivt uppsving som lyfter Örebro Vinmässa

Det första intrycket man fick när man kliver in på Vinmässan var att det kändes väldigt välkomnande och trevligt. Snabbt kommer man underfund med att utrymmet har minskat utrymmet i mässhallen och detta bidrar till att man återigen lyckas att återskapa den tidigare, mysiga känsla som återfanns på Örebro slott.

Nu hittade man dessutom många nya aktiviteter på vinmässan, bland annat kunde man spela Boule, en bana uppbyggd av Boulebar Slottsgatan och samtidigt pågick en kockduell på mässan, där ett flertal kockar tävlar mot varandra.

Örebro Vinmässa har fått ett riktigt positivt uppsving och som besökare lämnar man Conventum med ett varmt leende på läpparna.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs