Örebro Futsal Club

Engelholm VS spelade stabilt och var orubbliga i Playoff-finalen

Finalmatchen mot Engelholm blev för tuff för Örebro Volley – ”motståndarna spelar fantastiskt stabilt och vi lyckas aldrig knäcka koden”.

· Publicerad: 3 mars 2019 · 19.57.
Örebro Volley

Playoff-finalen blev återigen en triumf för Engelholms Volley som spelade fantastiskt stabilt. Örebro Volley kunde aldrig knäcka koden i sitt eget Side Outspel och trycks tillbaka under långa stunder av Engelholms servepress och blockspel.

Som man trodde innan match så blir det ganska många och långa bolldueller, där Örebrotjejerna vinner dom flesta, Örebrolaget visar upp ett mycket bra block och försvarsspel som så många gånger tidigare och samtidigt blir det tufft för Örebro som under långa stunder får kämpa sig till varje poäng.

Örebrolaget hittar inget riktigt flyt i spelet och då framförallt i sitt Side Outspel.

Annons ▾

Vi fick oss en volleyboll-lektion idag

— Vi fick oss en volleyboll-lektion idag av ett mycket välspelande Engelholm, vi orkar inte riktigt hålla tillräckligt hög press i serven och vi hittade aldrig riktigt bra rytm i Side Outanfallen, säger tränaren Jonas Svantesson.

— I början av matchen så ville vi alldeles för mycket, vi spänner oss och överarbetar situationerna och det blir inte avslappnat och snabbt, utan kantigt och långsamt. Jag tycker att vi arbetar oss in. Det finns lägen efter halva matchen att jobba oss tillbaka och framförallt så ger vi oss själva chansen fler gånger att vinna poäng i transition. Tyvärr så ville det sig inte i dagens match. Engelholm får alldeles för stort självförtroende och då blir de jobbiga att handskas med, tillägger Jonas Svantesson.

— Det är bara att fortsätta jobba under veckan och med en ny match på lördag den 9 mars, hemma mot Lindesberg. Då gäller det att fortsätta jobba på vårt spel och se till att göra saker bättre och oftare.

FIKK - För att alla behövs