Örebro Futsal Club

Forwarden Mathias Bromé uppges vara klar för Örebro

Under måndagen kom uppgifter att Örebro gjort klart med två nyförvärv inför kommande säsong. Det ska handla om Mathias Bromé och Daniel Muzito Bagenda.

· Publicerad: 5 mars 2019 · 15.44.
Mathias Bromé har just satt en straff på Örebro i match hösten 2017. Foto: Martin Avedal

Grundserien i SHL börjar dra ihop sig och Örebro är inblandade i bottenstriden. Det handlar om både kvalplats samt slutspel. Även Mora är inblandade i denna strid.

Under måndagen kom uppgifter att Örebro Hockey gjort klart med två nyförvärv inför kommande säsong. Det ska handla om Mathias Bromé och Daniel Muzito Bagenda. Mathias Bromé tillhör i nuläget rivalen Mora och är en av deras poängstarkaste spelare.

Annons ▾

Detta är Mathias Bromé

24-årige Bromé är född Örby och fostrad i plantskolan Huddinge IK. Därefter hamnade han i Västerås och gjorde sin allsvenska debut med klubben säsongen 13-14.

Efter två säsonger i Västerås bytte Bromé klubb och hamnade i allsvenska Asplöven HC. Där blev han bara kvar i en säsong innan han hamnade i Mora. Där har han spelat de senaste tre säsongerna och var med om att ta upp klubben till SHL

Under den nuvarande säsongen har Bromé hittills skjutit 15 mål och 31 poäng på 47 matcher. Han har även spelat två landskamper med Sverige under Euro Hockey Tour.

Detta är Daniel Muzito Bagenda

Daniel Muzito Bagenda är allsvenska AIK:s succéspelare som gjort 25 poäng på 50 matcher denna säsong. Han har ett förflutet i Modo Hockey samt AHL-klubben Rochester Americans.

Daniel Muzito Bagenda är bara 22 år men har redan debuterat i SHL samt nästa spelat 200 matcher i de nordamerikanska ligorna. Sen tidigare har det ryktats om att Max Lindholm är klar för Örebro. Nu verkar det som klubben kan plocka en till ung spelare från den klassiska Stockholmsklubben.

FIKK - För att alla behövs