Örebro Futsal Club

Färjestad grusade Örebros slutspelsdrömmar

Torsdagen den 7 mars tog Örebro emot Färjestad, matchen slutade 1-4 till gästerna. Örebro spelade bra med två misstag banade vägen för gästernas seger.

· Publicerad: 8 mars 2019 · 00.18.

Grundserien är inne i sin slutfas och Örebro jagar en slutspelsplats men idag blev det grus i maskineriet när Färjestad kom på besök. Värmlänningar var ett nummer större och vann med 1-4.

Färjestad var snabbare, starkare och mer tekniska. Men Örebro var inte utan målchanser och gjorde en bra match. Det var två misstag i uppspelsfasen som tillslut kom att bli så kostsamma för Örebro. Varpå vikta poäng förlorades.

Annons ▾

Färjestad är ett säsongens topplag

Gästande FBK har verkligen imponerat under säsongen, de har en bred trupp och åker mycket skridskor samt har en farlig offensiv. De har till och med krossat Örebro med 7-1 hemma i Karlstad vid ett tillfälle.

Även ikväll visa de både fart och offensiv, men Örebro var inte harmlösa och gästerna fick verkligen jobba i defensiven. Vid flera tillfällen var den en FBK-klubba som stod i vägen för Örebros offensiv.

I första perioden tog FBK ledningen i powerplay genom backen Jesse Virtanen. Och i andra uppstod den första situationen där Örebro missade i uppspelsfasen. Oskar Steen kunde sätta 0-2 efter att Örebro tappat pucken i mittzon.

Spännande tredje period

I början av tredje perioden fick tillslut Örebro utdelning efter två intensiva perioder där trots bra offensiv så lyste målen med sin frånvaro. Glenn Gustavsson kunde skicka in pucken till 1-2.

Örebro fortsatte att gå för en kvittering och fick ett powerplay mot slutet av perioden men lyckades inte ta vara på chansen. Därefter tappade Örebro pucken i mittzon när tre rödvita spelare körde fast. Oskar Steen och Michael Linqvist stack upp där Linqvist kunde sätta 1-3.

Örebro tog ut Jhonas Enroth och Gustav Rydahl kunde retfullt sätta 1-4 till gästerna. Den förre Örebrospelare Martin Johansson fick en assist på målet.

Ett tufft avslut

Nu väntar tre tuffa matcher för Örebro som ligger tre poäng ifrån Brynäs på tiondeplats i tabellen. På lördag väntar en svårt bortamatch mot Skellefteå som ikväll krossade avsågade Timrå med 7-0. Men Saik rent har historiskt haft svårt mot Örebro.

Därefter är den ny hemmamatch mot Mora på tisdag nästa vecka. Även om Mora har en tuff väg upp till Örebro kan den matchen bli svårare än vad många tror. Avslutningen på grundserien kommer bli tuff men samtidigt spännande.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs