Dramatik ock spänning när Örebro vann derbyt mot Linde

Kvartsfinalerna står för dörren och playoffgruppen avslutades med ett volleyderby mellan Örebro Volley och Lindesberg. Där kunde hemmalaget vinna med 3-2.

· Publicerad: 9 mars 2019 · 21.30.

Örebro Volley och Lindesberg avslutade under lördagen den slutspelsgrupp som på förhand skulle avgöra vilka lag som skulle mötas i kvartsfinal. Detta system är nytt denna säsong och var redan avgjord innan dagens derby.

Poängen och segern i dagens match var betydelselöst för lagen. Samtidigt var det en försmak på vad kvartsfinal kan bjuda på. Det är redan klart att samma lag kommer möta varandra i slutspelet.

Matchen saknade inte känslor, spänning och drama

Örebro stod som slutsegrare efter dagens derby, de vann med setsiffrorna 25-17, 18-25, 21-25, 25-22 och 15-9. Men de fick slita för segern och det såg ut som att Linde skulle ta hemma matchen.

Hemmalaget vann första set utan att imponera men det gällde även Linde under andra set. Matchen hade till en början svårt att tända till, mycket på grund av att den antagligen inte betydde något.

Under matchen tredje set började Örebro visa känslor när spelet inte riktigt stämde och domaren inte dömde deras väg. Örebro tappade dessutom två ledningar och gästerna vann setet.

Örebro Volley förvandlades till en maskin

I fjärde set kom Örebro tillbaka och vann, detta efter att Lindesberg sett betydligt mer hungriga och fokuserade ut i de två tidigare seten. Med kvitteringen i ryggen gick Örebro ut i femte sett med medvind.

Där förvandlades laget till en maskin som aldrig stannade upp. Man gjorde processen kort med gästerna och tog på ett sätt ett psykologiskt övertag inför kvartsfinalerna. Samtidigt vaknade Örebro upp och förstod att det nu är på riktigt, nu börjar slutspelet.