Örebro Futsal Club

KIF vann betydelselös cupmatch mot Uppsala

Lördagen den 9 mars spelade KIF Örebro sin första tävlingsmatch på hemmaplan. Det var sista omgången av Svenska Cupen, Uppsala stod för motståndet.

· Publicerad: 9 mars 2019 · 19.54.

KIF Örebro är tillbaka i damallsvenskan och under försäsongen har laget spelar träningsmatcher och deltagit i Svenska Cupen. Lördagen den 9 mars spelades sista omgången av Svenska Cupen när Uppsala kom på besök.

Svenska Cup var redan avgjord för KIF Örebro som förlorat mot seriekonkurrenterna Eskilstuna och Djurgården. Därför var dagens match betydelselös för bägge lagen då även Uppsala inte kunde gå vidare.

Annons ▾

Uppsala förde matchen men KIF gjorde målen

Trots att inget stod och på spel och publiken lyste med sin frånvaro blev det en underhållande match. Gästerna var det mer spelförande laget och tog tidigt tag i taktpinnen efter en ganska anonym start.

KIF som inte saknade målchanser skulle i den 31:e minuten ta ledningen med 1-0 genom Sara Lilja Vidlund. Ca nio minuter senare utökande Jonna Dahlberg ledningen till 2-0. Första målet kom i en period där gästerna upplevdes vara med alerta.

I andra halvlek fortsatte Uppsala att spela piggt och offensivt. Laget var en av konkurrenterna till KIF under sejouren i Elitettan. Men precis som då kände KIF lite mer kyliga och starkare. I den 66:e minuten kunde Kayla Braffet fastställa slutresultatet till 3-0.

Vart står KIF 2019?

Söndagen den 14 april tar KIF emot Vittsjö på Behrn Arena, det markerar även starten för Damallsvenskan 2019. Men vart står KIF, laget har bytt ut många nyckelspelare och förlorat tungt mot seriekonkurrenterna i Svenska Cupen.

KIF är ett bra lag, men kanske bara för Elitettan. När laget åkte ur 2017 hade man ändå flera profiter men årets trupp känns väldigt anonym. Samtidigt finns det flera intressanta spelare som kan överraska och utvecklas under säsongen.

Ungdomarna Lilja Vidlund och Dahlberg gjorde bägge mål idag. Försvarslinjen med Emma Kullberg och talangen Linnea Svensson ser intressant ut och Kayla Braffet känns som en motor på sin ytterkant. Frida Abrahamsson och Addison Steiner har startspelare kvar från förra säsongen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs