Örebro Futsal Club

Popsicle – harmlös 90-tals nostalgi

Fredagen den 8 mars spelade svenska kultbandet Popsicle på Klubb Mono sen denna gång huserade på Frimis Salonger. Bandet är framträdande inom indie-genren.

· Publicerad: 9 mars 2019 · 02.00.

Jag har alltid upplevt att jag upptäckt musik försent, långt efter att den slog igenom. T.ex började jag lyssna på grunge i början av 2000-talet och 70-tals musik på 2010-talet.

Det innefattar även det svenska indiepopbandet Popsicle som jag upptäckte där någon gång i mitten på 2000-talet. Framför allt för det den fanatiska Hey Princess som föll mig i smaken. Sen dess har låten spelats flitigt på mina spellistor.

Annons ▾

När det blev officiellt att bandet skulle uppträdde på Klubb Mono i Örebro var ett besökt en självklarhet. Det är inte varje dag svenska indiepionjärer kommer på besök.

Popsicle var harmlös 90-tals nostalgi

Klubb Mono ägde under kvällen rum på Frimis Salonger i Örebro. De bägge arrangörerna har inlett ett samarbete och det ska bli intressant och se vilka artister de kommer boka i framtiden.

Popsicle klev på scenen runt klockan 23.00 och inledde lite tamt. Det märktes att rutinen fanns där och att man kört in låtarna. Men det blev aldrig speciellt spännande och det mesta kändes harmlöst.

Hey Princess funkade dock bra live och på ett sätt växte konserten och blev bättre mot slutet. Samtidigt känns indiepop som en genre som inte vill sticka ut. Den är mer kompromisslös och ville inte vara skrikig och kommersiell som musiken på 80-talet.

Därför levererade Popsicle i sin helhet en bra konsert med mycket 90-tals nostalgisk. Musik från en tid som ville vara raka motsatsen till va årtionde innan, därför blev även denna kväll en oförglömlig pärla i indiepopens tecken.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs