Örebro Futsal Club

ÖSK värvar anfallaren Agon Mehmeti

Under måndagen kunde ÖSK meddela att klubben värvat anfallare Agon Mehmeti. Kontraktet är skrivet på ett år med option på att förlänga med två år till.

· Publicerad: 11 mars 2019 · 23.14.
Agon Mehmeti i en match mellan ÖSK och Malmö FF 2015. Foto: Martin Avedal

Måndagen den 11 mars meddelade ÖSK Fotboll att klubben värvat den förre Malmöanfallaren Agon Mehmeti från brittiska Oxford United F.C.

— Agon är en spelare med mycket fina egenskaper som tidigt i sin karriär visade att han håller hög klass. Säger Magnus Sköldmark, sportchef i ÖSK Fotboll på klubbens hemsida.

Annons ▾

— Han är en stark karaktär och min förhoppning är att han kan fortsätta att producera för ÖSK när han har blivit varm i kläderna. Agon är i första hand forward i sättet som vi spelar och det ska bli intressant att följa hans återkomst till Allsvenskan. Avslutar Sköldmark med.

Detta är Agon Mehmeti

Mehmeti kom till Sverige 1992 efter att familjen flytt kriget på Balkan. Första stoppet blev Norrköping men efter 2 år flyttade familjen till Malmö. Det är också där som Mehmeti fick sin fotbollsuppfostrad. Det började i klassiska IFK Malmö och fortsatte i Malmö FF.

Mehmeti skulle debutera på seniornivå Malmö FF i slutet av 2000-talet och blev klubben trogen mellan 2008-2011. Efter en avstickare till Italien och Portugal kom han tillbaka till Skåne 2014 och spelade i Malmö FF fram till 2016 när utlandsäventyr lockade igen.

Efter begränsad speltid norska Stabæk och turkiska Gençlerbirliği hamnade till slut i brittiska Oxford United. Men i mars 2019 meddelade ÖSK att de nu värvat anfallaren.

Kommentarer från Axel Kjäll och Agon Mehmeti

— Vi är väldigt glada att kunna välkomna Agon till ÖSK. I Agon får vi en forward som är duktig i djupled. Jobbar hårt och har en känsla för målet med erfarenhet av både allsvenskan och internationellt spel,
säger Axel Kjäll, tränare i ÖSK Fotboll på deras hemsida.

— Vi är medvetna om att Agon har haft en längre period utan matchspel men vi är beredda att ge honom den tid han behöver för att få tillbaka honom i matchform. Med sin personlighet och erfarenhet kommer han att bidra till ÖSK:s fortsätta utveckling framåt på ett positivt sätt, avlutar Kjäll med.

— Jag är väldigt glad att allt är klart med ÖSK Fotboll och jag är sugen på att komma igång så snart som möjligt. Jag hoppas på en riktigt bra säsong under 2019, både för mig och hela klubben, säger Agon Mehmeti

FIKK - För att alla behövs