Örebro Futsal Club

Örebro på slutspelsplats efter seger mot Mora

Örebro gick ikväll upp på sista slutspelsplatsen efter en 4-1 seger hemma mot Mora. Samtidigt förlorade Brynäs mot Linköping på övertid.

· Publicerad: 13 mars 2019 · 00.10.

I lördags blev Örebro klara för spel i SHL kommande säsong när Mora fick storstryk av Djurgården. Ikväll möttes de bägge lagen och Örebro tog ett steg närmare slutspel då de vann med 4-1.

Resultatet gick också Örebros väg när Linköping besegrade Brynäs med 3-2 på övertid. Nu kommer slutspelsstriden avgöras på torsdag för de tre inblandade lagen, och Örebro har bäst förutsättningar.

Annons ▾

Mora tog ledningen och satte spöken i huvudet på Örebro

Kvällens match kunde fått en bättre start för Örebro. Gästerna tog ledningen genom John Persson redan efter 41 sekunder. Detta påverkade Örebro psykologiskt och laget samt publiken hade svårt att tända till.Men hemmalaget hade spelövertaget och under första perioden hade man tre skott i höger stolpe. Det mest noterbara var Nick Eberts slagskott samt Shane Harpers dragning.

Detta psykologiska övertag skulle Mora ha i ca en och en halv period. Men när lagkapten Jere Sallinen tillslut kunde göra mål i powerplay i mitten av andra släppte allt för Örebro. Av bara farten kunde även Rodrigo Abols trycka in 2-1 med två sekunder kvar av perioden. Örebro hade vänt matchen och hade spelet i sin hand. Mora skulle aldrig komma tillbaka.

Örebro genomförde en stark tredje period

Örebro gick ut i den tredje perioden och spelade en av sin bästa hockey. Mora orkade inte med och hemmalaget kunde stundvis spela ut dem. Shane Harper skulle ta revansch på sig själv och satte 3-1 ca tre minuter in i perioden.

Veteranen Marcus Weinstock fastställde slutresultat 4-1 i powerplay och Örebro kunde ta tre nya poäng. Detta innebar att man klev upp på slutspelsplats då Brynäs förlorade på övertid mot Linköping.

Sista omgången kommer bli spännande, just nu står Örebro på 69 p, Brynäs på 69 p och Linköping på 67 p. Alla lag har svåra bortamatcher då Örebro möter Malmö, Brynäs Frölunda och Linköping möter HV71. Sista omgången spelas på torsdag den 14 mars.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs