Örebro Futsal Club

Örebro krossade Lindesberg i första kvartsfinalmatchen

Kvartsfinalen mellan Örebro Volley och Lindesberg drog under lördagen igång. Hemmalaget var det starkaste laget och krossade gästerna efter 3-0 i set.

· Publicerad: 16 mars 2019 · 20.17.

Örebro Volley tog hem första matchen i kvartsfinalen mot Lindesberg. Detta efter att ha krossat länsrivalen i 3-0 set. Setsiffrorna skrevs till 25-18, 25-13 samt 25-18.

De bägge lagen möttes redan föra helgen när playoffgruppen skulle spelas klart. Då var det klart att lagen skulle mötas i en kvartsfinal och matchen blev ett provsmak på vad som kunde förväntas av den serien.

Annons ▾

Det blev en helt annan match, Örebro fullkomligen krossade Lindesberg som var chanslösa. Det var egentligen bara i sista setet som gästerna fick kontakt.

Lindesberg inledde bra men blev utspelade

Lindesberg började matchen bra och gick upp till 4-8 innan Örebro vaknade till liv. Sen gick det fort och helt plötsligt hade hemmalaget tagit ledning med 11-10. Ett par set senare ledde Örebro med 16-12 och till slut segrade de med 25-18.

I andra set blev det ännu mer tydligt att Örebro dominerade. Gästerna hängde dock på fram till 10-7 innan hemmalaget på allvar drog ifrån. När Linde kom upp i 10 poäng hade Örebro redan gjort 17. Setet slutade med förkrossade 25-13 till hemmalaget.

Tredje setet blev det jämnaste i matchen där Örebro ändå tog en bekväm ledning på 5-3. Men Lindesberg åt sig tillbaka och tog ledningen med 5-6. Örebro bytte in Iida Murto och med henne vid servern gick laget fram till 12-6.

Gäster skulle gör ett par poäng till med Örebro släppte aldrig försprånget och till slut kunde de segra med 25-18.

Örebro tog kommandot

Örebro segrade alltså i första kvartsfinalmatchen nu väntar en ny match på onsdagen den 20 mars i Lindesberg. Lördagen den 23 mars är det hemmamatch igen för Örebro, då ska den tredje matchen i serien spelas.

Det återstår att se om Örebro kan avgöra serien eller om Linde vinner sin kommande hemmamatch och tvingar ytterligare än till match. Efter dagens drabbning i Idrottshuset är det dock väldigt tydligt att Örebro är det stora favoriterna.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs