Örebro Futsal Club

Gymnasieelever tävlar för att höja statusen inom byggyrket

Under dom fyra timmar som tävlingen pågår så kommer gymnasieeleverna att tävla om uttagningen till regionfinalen – det sista steget till Yrkes-SM.

· Publicerad: 18 mars 2019 · 16.56.
Bygge

På onsdagen den 20 mars så tävlar elever från Tullängsgymnasiet, Alléskolan och Lindeskolan och syftet är att bland annat höja statusen för byggyrket.

Tullängsgymnasiet från Örebro arrangerar på onsdag en yrkestävling inom byggyrket tillsammans med Alléskolan och Lindeskolan. Eleverna kommer under dagen att tävla inom områdena trä, mur och kakel.

Annons ▾

— Syftet med tävlingen är dels att uppmuntra våra elever till att utvecklas inom sitt yrke. Dels så handlar det om att höja status för byggyrket och få fler elever att välja Bygg- och anläggningsprogrammet.

— Vi har bland annat bjudit in elever från högstadieskolorna som snart ska göra sitt gymnasieval. Dessa elever kommer att få möjligheten att titta på tävlingen och samtidigt inspireras av de byggyrken som visas upp under dagen, säger Tomas Pettersson, lärare på Bygg- och anläggningsprogrammet på Tullängsgymnasiet.

Tävlingsmomentet utförs under fyra timmar och de elever som vinner tävlingen går vidare till regionfinalen, det sista steget i uttagning till Yrkes-SM, som arrangeras av Construction Skills Sweden.

Tävlingstid: 09.30-14.30 med prisutdelning vid klockan 15.00.
Plats: Bygghallen på Tullängsgymnasiet, Tullängsgatan 7 i Örebro.

FIKK - För att alla behövs