Örebro Futsal Club

Växjö slog ut Örebro – Versteeg stod för fyra poäng

Slutspelet är över för Örebro Hockey, under måndagen förlorade man med 2-4 mot Växjö. Kanadensaren Kris Versteeg stod för fyra poäng.

· Publicerad: 19 mars 2019 · 00.18.

Örebro Hockeys säsong är över, laget lyckades aldrig återhämta sig efter det tunga förlusten i lördags och förlorade med 2-4 hemma mot Växjö. Den dubbel Stanley Cup-mästaren Kris Versteeg låg bakom gästernas alla mål.

Lördagens match kom att handla mycket om avgörandet. Nichlas Hardt kunde på övertid skjuta 3-2 till Växjö. Men i sekvensen innan blev Shane Harper trippad och många ansåg att det skulle vara en utvisning.

Annons ▾

När lagen nu skulle mötas i Behrn Arena hade gästerna en mental fördel. Örebro var tvunget att vinna och kunde inte lägga i handbromsen.

Det bjöds på riktigt slutspelshockey i Behrn Arena

Den andra matchen mellan de bägge lagen blev en tuff och tjurig historia. Örebro gick hårt åt Växjö som dock gav tillbaka. Som vanligt var Växjös Daniel Rahimi inblandad i mycket. Man kan säga att det bjöds på riktig slutspelshockey ikväll.

Örebro skulle ta ledningen genom backen Nick Ebert. Han hittade målet i powerplay, precis som många gånger förr under denna säsong. Ledningen var inte långvarig då gästerna kvitterade genom Tuomas Kiiskinen.

Det var Växjös förstaline som skulle diktera villkoren ikväll, i andra perioden utökade gästerna ledningen till 1-2 genom Roman Horak och sen till 1-3 genom Kris Versteeg.

Kris Versteeg punkterade matchen i tredje perioden

Örebro jagade en reducering och i tredje perioden skulle de äntligen hitta målet igen. Även denna gång i powerplay när Shane Harper på gammal klassisk torpedhockey manér störtade fram mot Viktor Fasth.

Men nästan direkt efter reduceringen dödade Växjö all spänningen när Versteeg för andra gången ikväll målade. Hans mål betydde 2-4 och Örebro orkade tillslut inte komma tillbaka. Detta även om man fick chansen i spel 5 mot 4 en sista gång innan perioden var slut.

Örebro Hockeys säsong tog slut en måndagskväll i mars. Samtidigt gör laget bra insats i sin helhet. Det var inte många som trodde att de skulle gå till slutspel och i december förra året var det inte mycket som tydde på det. Örebro avslutar dock med flaggan i topp.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs