Örebro Futsal Club

Forwarden Tom Wandell lämnar Örebro Hockey

Under fredagen kunde Örebro Hockey meddela att de och Tom Wandell går skilda vägar. Detta trots att den 32-årige centern har två år kvar på kontraktet.

· Publicerad: 22 mars 2019 · 17.21.

I måndags blev Örebro utslagna ur SM-slutspelet i SHL hockeyligan. I onsdags kom beskedet att fem spelare lämnar klubben. Under fredagen kom nästa besked, att Tom Wandell lämnar.

Samtidigt kunde Örebro Hockeymeddela att Glenn Gustafsson förlängt sitt kontrakt med klubben ytterligare två år.

Annons ▾

— Otroligt kul att vi kan vi kan behålla Glenn i minst två år till. Extra kul att det är en spelare som har gått hela vägen från vårt Hockeygymnasium och är i en bra ålders, säger Sportchefen Niklas Johansson på klubbens hemsida.

Tom Wandell uppges vara klar för Djurgården

Den 32-årige Wandell är bara en i raden hockeyspelare som lämnat Örebro under denna vecka. I Onsdags blev det klart att målvakterna Steen och Kilpeläinen, tvillingarna Spink samt lagkaptenen Jere Sallinen inte blir kvar i klubben.

När Tom Wandell presenterades som nyförvärv 2016 ansågs det var en prestigevärvning. Men 153 matcher och 56 poäng senare går klubben och Wandell skilda vägar. Detta trots att centern har två år kvar på kontraktet.

— Vi har tillsammans med Tom kommit överens om att avsluta samarbetet. Det finns inga hard feelings mellan oss, utan vi känner att det här är bäst för båda parter. Jag vill tacka Tom för hans insatser i klubben och önska honom lycka till i framtiden, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Wandell med förflutet i NHL och KHL har inte riktigt fått spelet att stämma i återkomsten till SHL. Nu uppger även Kvällsposten att han ska vara klar för Djurgården. De letar efter en rutinerad center att bredda truppen med.

FIKK - För att alla behövs