Örebro Futsal Club

Kultbandet Bob Hund kommer till Örebro i höst

Konsertarrangören Kulturaktiebolaget kunde under fredagen meddela att skånska kultbandet Bob Hund kommer till Örebro och Konserthuset i höst.

· Publicerad: 22 mars 2019 · 18.03.
Bob Hund kommer till Örebro i höst, här sångaren Thomas Öberg under en konsert på Putte i Parken. Foto: Martin Avedal

Få band har gjort ett sådant intryck på den svenska popscenen som skånska Bob Hund. Under storhetstiden i slutet av 90-talet och början av 2000-talet var bandet en av de främsta liveakterna i Sverige. Samtidigt blev de pionjärer inom den svenska indiepopscenen.

Fartfylld, galen och energisk så kan man beskriva sångaren Thomas Öberg och hans mannar. Och att allt är på skånska gör Bob Hund bara mer unika. Bandet bildades i Stockholm 1991 och började främst uppträdda i närområdet innan genombrottet.

Annons ▾

Bandet har släppt åtta studioalbum och det nionde är på väg. Den 10 maj senare i år släpper bandet sitt nionde studioalbum.

Bob Hund kommer till Örebro i oktober

Senast bandet besökte Örebro var sommaren 2016 när man spelade på Putte i parken. Festivalen arrangerades i Slottsparken utanför Örebro Slott. Örebro Tribunes musikskribent hyllade sångaren Thomas Öberg även om övriga medlemmarna bandet kunde blekna i hans skugga.

Under fredagen den 22 mars kunde arrangören Kulturaktiebolaget informera att bandet kommer tillbaka till Örebro. Lördagen den 19 oktober spelar bandet på scenen i foajén till Konserthuset. Spelningen ingår i en omfattade Sverigeturné som är kopplad till det albumsläpp bandet gör längre fram i maj.

Bob Hund släpper sitt nionde studioalbum den 10 maj. Albumet heter ”0-100” och första singel kommer att vara ”Vi är såå lyckliga som bara olyckliga människor kan bli”.

Missa inte när kultbandet Bob Hund kommer till Örebro. Det kommer garanterat vara en uppleves i sig.

FIKK - För att alla behövs