Örebro Futsal Club

Örebro Volley klara för semifinal – slog Lindesberg

Örebro Volley vann även den tredje kvartsfinalmatchen mot Lindesberg och är nu klara semifinal. Trots att matchen slutade 3-0 blev det en jämn kamp.

· Publicerad: 23 mars 2019 · 19.40.

Örebro Volley är klara för semifinal. Under lördagen besegrade Örebro länsrivalen Lindesberg med 3-0 i set och avancerade vidare i slutspelet.

Lindesberg får nu en ny chans då de kommer möta vinnaren mellan Gislaved och Sollentuna. Det betyder att de bägge länsrivalerna kan mötas igen längre fram i slutspelet, beroende på hur semifinalerna slutar.

Annons ▾

Lindesberg kämpade tappert i två set

Matchens första set gick till Örebro och hemmalaget behövde inte anstränga sig. De tog en bekväm ledning med 7-3 och man kunde avancera till 17-12. Örebro hade dock svårt att avsluta setet och till slut kunde man sätta avgörande poäng till 25-19.

Örebro öppnade även andra set bra och tog en ledningen med 6-1. Det var även nu Lindesberg vaknade, de hämtade in hemmalagets ledning och kunde själva ta ledningen med 9-10.

Bortalaget utökade sin ledning till 12-14 och det var nu hemmalaget vaknade och började sin upphämtning. Örebro gick upp till 18-17 varpå Lindesberg hängde på och kunde kvittera till 21-21, men tillslut vann även Örebro detta set med 25-21.

I tredje set var det gästerna som började bäst och kunde ta en ledning med 5-9. Men Örebro kom tillbaka och det blev en jämn kamp om poängen. Lindesberg hade ledningen fram till setets avslut där Örebro gick från 21-21 till att vinna med 25-21.

Örebro klara för semifinal, ny kvart väntar Lindesberg

För Örebro väntar nu semifinal medan Lindesberg kommer spela en ny kvartsfinal. Detta beror på det nya system volleybollförbundet har infört. Samtidigt märktes det trots bra spel att lagen inte riktigt gick för fullt då ingen av dem i praktiken blev utslagna.

Sett till dagens match rent spelmässigt kände dock Örebro starkare. Lindesberg hade svårt att hålla både serverar och smashar från hemmalaget. Linde tappade bland annat servar från Josephine Tegenfalk. Freja Morén blev utsedd till Örebros bästa spelare idag, precis som hon blev även i den första kvartsfinalmatchen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs