Örebro Futsal Club

Jakob Hellman kommer till Örebro i november

Den svenske artisten Jakob Hellman kommer till Örebro Konserthus i november. Detta kunde artisten under onsdagen bekräfta.

· Publicerad: 27 mars 2019 · 15.30.

Få artister har haft en sådan påverkan på den svenska popscenen som Jakob Hellman. Trots detta att han sen genombrottet i slutet av 80-talet valt att vara relativt anonym.

Onsdagen den 27 mars meddelade Hellman att han utökar sin nuvarande turné med tio nya datum. Ett av stoppen blir Örebro Konserthus fredagen den 29 november.

Annons ▾

Konserten är en del av Hellmans jubileumsföreställningen ”Äntligen borta – Istället för 30 år”. Det har gått 30 år sen han släppte sitt bejublade debutalbum ”… och stora havet”.

Detta är Jakob Hellman

Jakob Hellman är född i Stockholm men uppvuxen i Vuollerim som ligger i norra Lappland. Han var på 1980-talet med i gruppen Ampere och Fortune. Bland annat ligger Hellman bakom Fortunelåten ”Hesitation”.

Magnus Nygren på skivbolaget EMI upptäckte Hellman 1987. Två år senare släpptes debutalbumet ” …och stora havet . Skivan innehöll hitlåtarna ”Vara vänner” och ”Hon har ett sätt”. Hellman belönades med en Grammis för bästa nykomling 1988 samt en för bästa manliga rockartist 1989.

Inte släppt eget material sen 1989

Efter genombrottet och succén med debutplattan valde Hellman att dra sig bort från rampljuset. Han har inte spelat in något eget material sen debutskivan.

Hellman har istället valt att medverka på hyllningsalbum till bland annat Evert Taube, Cornelis Vreeswijk och Olle Adolphson. Han deltog också i en nostalgisk åttiotalsturné med Alphaville och Reeperbahn 2010.

Ny turné 2019 – startar i Luleå

Jakob Hellman har som sagt hållit sig bort från rampljuset med 2019, 30 år efter genombrottet väljer han att åka ut på en Sverigeturné. Den har sin turnéstart i Luleå den 16 oktober.

Fredagen den 29 november kommer Hellman till Örebro för att uppträdda på Konserthuset. Biljetterna till turnén släppt på fredagen den 29 mars.

FIKK - För att alla behövs