Örebro Futsal Club

Kalle Olsson lämnar Örebro – var i klubben i sju säsonger

Tisdagen den 2 april kom beskedet att Kalle Olsson lämnar Örebro Hockey. Kalle har varit klubben trogen i sju säsonger då han kom dit 2012.

· Publicerad: 2 april 2019 · 11.09.

Idag tisdag den 2 april meddelade Örebro Hockey att Kalle Olsson lämnar klubben. Kalle kom till Örebro 2012 och var en av hjältarna när klubben avancerade till Elitserien 2013.

— Kalle har betytt otroligt mycket för klubben under sina sju säsonger och en mer laglojal kille är svårt att hitta. Jag vill tacka Kalle för hans fina insatser i klubben och hoppas att han en dag kommer ha en roll inom föreningen, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Annons ▾

Detta är Kalle Olsson

34-årige Kalle Olsson föddes i Munkedal och har fått sin hockeyuppfostran i Västra Frölunda. Debuten i Elitserien kom säsongen 2003/04 men totalt blev det bara fem matcher under två säsonger.

Istället flyttade Kalle till Västerås inför 2005/06 och blev klubben trogen fram till 2011 då han gick till Linköping. Det blev bara en säsong i Elitserien och inför säsongen 2012/13 skrev Kalle på för Örebro.

I Örebro blev Kalle snabbt en nyckelspelare och skulle vara med om att ta upp klubben till SHL 2013. Därefter blev han kvar med såg sin istid samt poängproduktion minska. Totalt blev det 339 matcher och 47 mål samt 73 assist i Örebrotröjan.

Spelade två slutspel med klubben

Kalle största meriter inom klubben är självklart avancemanget till SHL 2013, men även två framträdanden i slutspelet. I kvartsfinalen mot Växjö 2014/15 spelade han alla matcher och bidrog med ett mål och en assist.

Säsongen därpå fick Kalle spela åttondel med Örebro och bidrog även då med ett mål och en assist. När klubben under den nuvarande säsong gick till slutspel fanns inte Kalle med i truppen på grund av en skada.

FIKK - För att alla behövs