Örebro Futsal Club

Örebro tog ledningen i semifinalen mot Hylte/Halmstad

Söndagen den 7 april inleddes semifinalserien mellan Örebro Volley och Hylte/Halmstad. Och Örebro vann första matchen med 3-0 i set

· Publicerad: 7 april 2019 · 21.06.

Örebro Volley fick en smakstart i semifinalen mot Hylte/Halmstad då man vann med 3-0 i set. Örebro kopplade greppet tidigt och släppte aldrig in gästerna i matchen. Hylte hade svårt hitta sitt spel.

De senaste åren har Hylte/Halmstad varit ett av seriens topplag och varit i ett flertal finaler, bland annat blev de svenska mästarinnor 2014. Men när laget idag inledde semifinalen mot Örebro tog det tvärstopp.

Annons ▾

Örebro var ett nummer större och spelade näst intill perfekt. De släppte aldrig in gästerna och kunde gång på gång ta tillbaka spelet när Hylte lyckades få kontakt.

Örebro knäckte Hylte/Halmstad under andra set

Första set blev jämnt där Örebro tillslut kunde vinna med 25-19. Hylte jagade på bra men hemmalaget kunde men några poängs marginal hålla tillbaka gästerna.

Det matchen andra set som blev det avgörande. Örebro spelade till sig ett försprång på sju poäng då resultattavlan visade 10-3. Gästerna lyckades med skapa spänning i matchen genom att upp till 10-7. Örebro växlade upp och visade styrka, Hylte neutraliserades och 11-8 blev 18-12 och tillslut 25-19.

Tredje set blev också jämnt där Örebro tog ledningen med Hylte kvitterade och tog ledningen vid ställningen 5-6. Man lyckades också kvittera till 11-11, men där var det roliga slut då Örebro växlade upp. 14-12 blev 16-12, som blev 20-16 och tillslut 25-17.

Säsongens roligaste match

Dagens semifinal blev en av säsongens bästa matcher sett ur Örebros perspektiv. De var dominanta vid nätet och kunde stoppa Hylte försök att etablera spel. Flera spelare var på topp som t.ex Carly De Hoog, Iida Murto och Diana Lundvall.

Det här var långt ifrån den bästa prestationen från Hylte/Halmstad och frågan var hur matchbilden skulle sätt ut om laget varit bättre. Detta var dock bara första matchen och på Onsdag spelas match två i Hyltes hemmaborg.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs