Örebro Futsal Club

Lars Winnerbäck åker på arenaturné – kommer till Örebro

Måndagen den 8 april meddelade artisten Lars Winnerbäck att han kommer under 2019 åka ut på en stor arenaturné. Ett av stoppen blir Conventum i Örebro.

· Publicerad: 8 april 2019 · 11.38.
Bild från när Lars Winnerbäck uppträdande på Conventum 2013.

Lars Winnerbäck är en av Sveriges största artister och måndagen den 8 april kom beskedet att han åker ut på en ny turné. Detta i samband med att hans nya album släpps den 27 september. Den 14 november kommer han till Örebro.

— Jag har haft en väldigt lugn och inspirerad höst och vinter. Skivan har ännu ingen titel, men den blir lite av en roadtrip genom Sverige, kärleken, samhällsklimatet, döden och alperna, säger Winnerbäck i ett pressutskick.

Annons ▾

Detta är Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäck behöver egentligen inte någon presentation, han har sen genombrottet med låten Kom ihåg mig då 1999 varit en av Sveriges största artister.

Den idag 43-årige Winnerbäck föddes i Stockholm men växte upp i stadsdelen Vidingsjö som ligger i de södra delarna av Linköping. Han har varit verksam med musik hela sitt liv men solokarriären tog fart i mitten av 90-talet.

Under kort period i början av 90-talet var han medlem i punkrockbandet Snoddas. Musikern Staffan Plamberg och komikern Anders Johansson är två andra medlemmar i bandet.

Winnerbäck har trots de stora framgångarna valt att hålla en anonym framtoningen och ger sällan intervjuer. Detta har bidragit till att det finns en del mystik runt artisten.

Kommer tillbaka till Örebro

Winnerbäck kommer till hösten bege sig ut på en arenaturné. Turnéstart är den 2 november i Linköping. Den 14:e november kommer han till Örebro för att spela på Conventum Arena.

Sist Winnerbäck besökte Örebro var sommaren 2018 när han spelade vid Gustavsvik. Nu återvänder han till Örebro och biljetterna släpps den 12 april klockkan 10:00. De kan köpas på unitedstage.se.

FIKK - För att alla behövs