Örebro Futsal Club

Örebro Hockey värvar Max Lindholm från AIK

Måndagen den 8 april kunde Örebro Hockey presentera nästkommande säsongs första nyförvärv. Det är forwarden Max Lindholm som anländer från allsvenska AIK.

· Publicerad: 8 april 2019 · 15.27.

Idag blev det officiellt att forwarden Max Lindholm skriver på för Örebro Hockey. Ryktet om hans ankomst började redan i vinstras att florera. Nu kan klubben äntligen presentera nästkommande säsongs första nyförvärv.

— Jättekul att Max väljer att komma till oss. En ung spelare som jag ser stor utvecklingspotential i. Max är en stor spelare med riktigt bra spelförståelse och han har många spännande verktyg i sin verktygslåda. Max är bara 21 år och i början av sin hockeykarriär och det ska bli spännande att följa hans resa hos oss, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Annons ▾

Detta är Max Lindholm

Max Lindholm är född och uppvuxen i Stockholmsförorten Österhaninge. Hans moderklubb är Älta IF samma som kommande lagkamraten Christopher Mastomäki.

Max har representerat både Djurgården och Huddinge under ungdomsåren. Men säsongen 2014/15 hamnade han i allsvenska AIK. Debuten på proffsnivå kom säsongen där på och säsongen 2018/19 sköt han 15 mål och gjorde 39 poäng på 49 matcher.

Nu blir det spel i SHL för den 21-årige forwarden. Örebro har tidigare varit lyckosamma när det värvat från AIK. Backen Jonathan Andersson kom från klubben 2017 och är en av Örebros vassaste offensiva backar.

FIKK - För att alla behövs