Örebro Futsal Club

ÖSK förlorade hemmapremiären mot Djurgården

Måndagen den 8 april var det hemmapremiär för ÖSK i året säsongen av Allsvenskan. Det blev en tung förlust med 0-3 mot gästade Djurgården.

· Publicerad: 8 april 2019 · 23.39.

Allsvenskan har dragit igång och måndagen den 8 april var det hemmapremiär för ÖSK när Djurgården kom på besök. Ett ÖSK som förlorade seriepremiären borta med 1-0 mot nykomlingen Falkenberg.

Trots detta är det spännande att se vart ÖSK står i år. De har plockat i några spännande nyförvärv och i fredags blev det klart att klubben lånar anfallaren Carlos Strandberg från Malmö FF. Ett nyförvärv som definitiv kan lyfta ÖSK:s offensiv.

Annons ▾

Djurgården värmde ett kallt Behrn Arena

Någon succé i debuten blev det inte för Strandberg, dessvärre ingen succé för ÖSK i huvud taget. Gästerna var ett nummer större och kunde vinna med 0-3. Detta efter två mål från norske försvaren Aslak Fonn Witry.

Witry slog först till i den 27:e matchminuten och fastställde slutresultatet på stopptid när han friställd kunde rulla in bollen bakom Oscar Jansson. Där i mellan passade även Mohamed Buya Turay att näta, hans mål kom i den 72:e matchminuten.

Djurgården styrde spelet och hade mycket bollkontroll, ÖSK kunde vid ett par enstaka tillfällen få bollen i gästernas försvarszon. Det märktes att Djurgården var ett nummer större ikväll. Deras spel värmde på ett annars ganska kallt Behrn Arena.

ÖSK ligger sist i tabellen

Efter två spelade matcher ligger ÖSK nu sist i den allsvenska tabellen med noll poäng samt fyra insläppta mål. I nästa omgång möter man AFC Eskilstuna som målmässigt har överraskat. Den matchens spelas fredagen den 12 april.

Nästa hemmamatch för ÖSK är på långfredagen den 19 april, då kommer regerande svenska mästarna AIK på besök. Örebro har ett två spelschema på hemmaplan där tre av de fyra matcherna består av möten med Stockholmslag.

Bortamatcherna i början av säsongen såg på pappret lättare ut. Men efter förlusten mot Falkenberg är det tufft för ÖSK att åka till Eskilstuna för att försöka ta tre poäng mot AFC.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs