Polisen: 692 förare körde för fort i Bergslagen

Hela 692 personer blev rapporterade för hastighetsöverträdelser i Örebro län, Dalarna och Värmland mellan 1 och 7 april.

· Publicerad: 11 april 2019 · 16.51.

Polisen rapporterar att mellan den 1 till 7 april så stoppades hela 692 förare i Polisregion Bergslagen.

— Under veckan fick ett antal förare sina körkort omhändertagna med anledning av att de framfört sina fordon i allt för hög hastighet, säger Leif Svensson, chef för polisens trafiksektion i region Bergslagen.

Annons ▾

Polisen genomför varje år flera särskilda trafiksäkerhetsveckor där det fokuseras lite extra på olika problemområden som finns i trafiken.

Mellan den 1 till 7 april så genomfördes en sådan vecka med fokus på hastighet. Ett av polisens uppdrag är att jobba aktivt för en sänkt medelhastighet på våra vägar, då all forskning entydigt visar att detta räddar liv.

Kortare och fler trafikkontroller

I Polisregion Bergslagen (Örebro, Värmland och Dalarna) arbetas med en metod där man genomför ett stort antal kortare trafikkontroller som sprids ut på flera platser för att öka polisens synlighet och närvaro i trafiken.

— I samband med hastighetskontrollerna upptäckte vi också annan brottslighet, bland annat narkotikabrott, stöld, vapenbrott och att efterlysta personer anträffades. Liksom vid tidigare trafikveckor så visar att det att även annan brottslighet uppdagas. En utökad polisiär närvaro i trafiken skapar därmed ökad trygghet i region Bergslagen.

Att fokusera på hastighetskontroller är en viktig del i polisens trafikstrategi. En ökad närvaro och aktivitet ute i trafikmiljön är en förutsättning för att trafikstrategins målsättning med minskat antal döda och skadade ska kunna nås.

Resultat av trafikvecka i region Bergslagen

• 692 rapporterade hastighetsöverträdelser
• 158 av de som rapporterades låg inom spannet 6-9 km/h över gällande hastighetsbegränsning
• 10 anmälningar gällande narkotikabrott
• 1 vapenbrott
• 2 stöldbrott
• 1 anträffad efterlyst
• 29 underrättelseuppslag

FIKK - För att alla behövs