Örebro tog kommandot i semin mot Hylte/Halmstad

Lördagen den 13 april spelades den tredje semifinalen mellan Örebro och Hylte/Halmstad. Örebro kunde vinna med 3-1 i set och leder nu med 2-1 i matcher.

· Publicerad: 13 april 2019 · 20.54.

Örebro Volley kunde under lördagen ta kommandot i semifinalen mot Hylte/Halmstad efter en 3-1 seger på hemmaplan. Matchen blev spännande och jämn där Örebro ändå var det starkare laget.

Setsiffrorna skrevs till 22-25, 25-23, 25-20 samt 25-19. Örebro kan på tisdag den 16 april säkra en finalplats, detta om man kan slå Hylte/Halmstad på bortaplan.

Hylte/Halmstad tog första set sen vann Örebro

Gästerna kunde öppna matchen bra och tog under första set en bekväm ledning. Örebro var inte långt efter och kunde vid ställningen 8-8 ta sin första ledning i setet. Man gick upp till 11-8 när Hylte la in en högre växel och åt upp försprånget, tillslut kunde de vinna med 22-25.

Andra set blev precis lika jämnt som det första, och det var återigen gästerna som inledde bäst. Hylte gick upp till en 6-7 ledning innan Örebro vaknade och kunde själva ta ledningen med 11-10. Örebro med Hylte hack i hal kunde ta hemma setet med 25-23.

I tredje set var det Örebro som kunde ta ledningen och dra ifrån innan gästerna lyckades kvittera. Men hemmalaget släppte aldrig in Hylte och ledningen blev bara större och större. Setresultatet blev 25-20 och Örebro hade kopplat greppet.

Nära på utklassning i fjärde set

Örebro kunde tillslut även vinna fjärde setet och ta en ledning med 2-1 i matcher. Under setet vara det nära på en utklassning då Örebro kunde gå till 15-4. Men Hylte åt sig sakta med säkert tillbaka in i setet. Örebro hade 19-6 och ändå slutade setet med 25-19.

Gästerna gör en betydligt bättre insats än i första matchen men ändå känns det som att Hylte inte riktigt kommer upp i standard. Örebro var starkare och tvingad fram gästerna att göra misstag. Dessutom att ett topplag i elitserien kan bli så utspelade i en semifinal är också ett mysterium.

Nu kan Örebro avgöra och säkra en finalplats på tisdag när serien återvänder till Hyltebruk. Det kommer dock bli tufft för Örebro och frågan är om de vågar riskera att serien går till fem matcher. Även om Hylte/Halmstad är ojämna kan de fortfarande ta hem den här serien, styrkan finns där.