Polisen uppmanar till försiktighet – ”hackade” Facebook konton

Polis Region Bergslagen har under de senaste veckorna mottagit ett antal anmälningar som innebär att Facebook konton har tagits över av andra personer.

· Publicerad: 13 april 2019 · 08.41.
Facebook-Ögon-Socialmedia

Polis Region Bergslagen har under de senaste veckorna mottagit ett antal anmälningar som innebär att olika Facebook konton har tagits över av personer. De använder sedan identiteten på Facebook för att kontakta personer som kontoinnehavaren har som ”vänner” på Facebook via chattfunktionen Messenger.

Utger sig vara en vän på facebook

Personen utger sig för att vara en av dina vänner på Facebook, är i stort av pengar och behöver din hjälp med att få pengar överförda via Swish eller efterfrågar koder för att komma in på ett konto av olika anledningar.

Annons ▾

I några av de anmälningar som inkommit rör det sig om fullbordade brott där man blivit av med pengar. Polisen uppmanar till försiktighet och att man verkligen förvissar sig om att det är någon som man känner, innan man för över några pengar.

FIKK - För att alla behövs