KIF Örebro segrade i damallsvenska återkomsten

KIF Örebro är tillbaka i damallsvenskan och man inledde återkomsten med att besegra Vittsjö. Heather Williams blev segerskytt i hemmapremiären.

· Publicerad: 14 april 2019 · 20.03.

KIF Örebro inledde återkomsten i damallsvenskan genom att hemmabesegra Vittsjö med 1-0. Segerskytt blev Heather Williams som kunde sätta 1-0 i den 25:e matchminuten.

KIF kunde genomföra en bra spelad match och vann kampen på mittfältet och i försvarszonen. Gästande Vittsjö hade svårt att etablera något tryck mot hemmalaget. Istället var det KIF som hade kommandot och skapade de bästa målchanserna.

Annons ▾

En seger som betyder mycket för KIF Örebro

Segern betyder mycket för KIF, man är tillbaka i damallsvenskan och fick inleda med en trepoängare på hemmaplan. Segern är också viktig då KIF inför säsongstarten är tippade att hamna i botten. Dagens motståndare är också ett förväntat bottenlag.

Därför var seger ännu mer viktigt, att ta poäng mot bottenlagen är ett måste då slåss om samma poäng. Experterna har dock tippat att KIF kommer klara sig kvar i damallsvenskan och efter dagens match är man iaf i rätt riktning.

Samtidigt har det varit svårt inför säsongen att riktigt sätta fingret på KIF. Truppen har känts profilfattig även om det finns flera spelare med talang. Efter Svenska Cupen samt ett par träningsmatcher börjar dock spelarrollerna att växa fram. Efter dagens hemmamatch är det inte så oklart längre vem som ska göra vad.

Så var matchen

KIF Örebro genomförde som sagt ett bra match, framför allt på mittfältet och i försvarszonen. Ledda av lagkaptenen Frida Abrahamsson höll man tillbaka Vittsjö som inte skapade några farliga målchanser. Förre KIF-spelaren Michelle de Jongh var en av Vittsjöspelarna som hade ett skott mot mål.

Framåt drevs KIF av de nordamerikanska spelarna som kunde skapa flera vassa avslut mot mål. Kayla Braffett skött ett volleyskott över ribban och även Addison Steiner var nära men sköt över. Det var bara Heather Williams som hittade målet under matchen. Hon fick en fin bakåtpassning från Jenna Hellstrom och kunde skjuta in bollen i mål.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs