Örebro Futsal Club

Örebro Hockey uppges värva finsk skyttekung

Örebro Hockey ska ha värvat skyttekungen Joonas Rask från finska IFK Helsingfors. Detta uppger flera svenska sportmedier under tisdagsmorgonen.

· Publicerad: 16 april 2019 · 11.59.

En finsk skyttekung ska vara klar för Örebro Hockey. Detta kunde kvällsposten under tisdagsmorgon informera om. Det ska handla om Joonas Rask som förra säsongen sköt 20 mål för finska IFK Helsingfors.

29-årige Joonas Rask lillebror till NHL-stjärnan Tuukka Rask ska tidigare ha placerats i Brynäs. Nu uppger kvällsposten att han istället är klar för Örebro. Klubben själva har inte uttalat sig något om att Rask ska vara klar.

Annons ▾

Joonas Rask draftades av Nashville Predators

Joonas Rask är född i Savonlinna och har SaPko som sin moderklubben. Han har representerat flera finska klubbar, men till största delen har han spelat i Ilves och IFK Helsingfors

Han draftades 2010 av NHL-klubben Nashville Predators men har enbart spelat två matcher för klubben. Det blev också 59 matcher i klubbens framalag Milwaukee Admirals. Storebror Tuukka är idag en NHL-stjärna som vunnit en Stanley Cup med Boston Bruins och stått 495 matcher i deras mål.

För Joonas tog karriären fart när han skrev på för IFK Helsingfors och under säsongen 2018/19 sköt han 20 mål för klubben. Han noterades även för 38 poäng vilket har hans poängbästa. Rask har förutom NHL och AHL inte spelat i någon annan hockeyligan utöver den finska.

FIKK - För att alla behövs