Filip Rogic sänkte AIK när ÖSK tog första segern

Örebro SK tog säsongens första seger fredagen den 19 april när hemmaslog AIK med 2-1. Stor matchhjälte blev Filip Rogic som gjorde ÖSK:s bägge mål.

· Publicerad: 19 april 2019 · 20.02.

Örebro SK har inte inlett säsongen 2019 övertygande. Efter tre spelade omgångar hade de enbart tagit en poäng och dessutom förlorat borta mot nykomlingen Falkenberg. När regerande mästarna AIK kom på besök var oddsen höga på en hemmaseger.

När domaren blåste av matchen stod det 2-1 på resultattavlan till ÖSK och första hemmasegern var ett faktum. Stor hjälte blev Filip Rogic som gjorde ÖSK:s bägge mål. Det sista var på stopptid när AIK pressade för ett ledningsmål.

Målen kom i andra halvlek

Vårvärmen hade hittat till Örebro och 11221 besökare hade fyllt upp Behrn Arena, bland annat drygt 4000 AIK:are. Men första halvlek bjöd inte på någon speciellt underhållande fotboll. Två lag som kände på varandra utan att direkt hota.

Både ÖSK och AIK hade var sin bra målchans mot mål men gick till halvtidsvila med 0-0 på resultattavlan. Det var i andra halvlek som AIK höjde tempot och pressade ner ÖSK i sin egna zon.

Men det var ÖSK som tog ledningen genom Filip Rogic. Han kunde trycka in ledningens målet i den 57:e matchminuten. Glädjen blev kortvarig då AIK kvitterade genom Tarik Elyounoussi. Han kunde göra mål på hörna efter en snygg framspelning av Henok Goitom.

Drömmål av Filip Rogic gav ÖSK segern

AIK var det mer spelförande laget i matchen och under den sista delen av andra halvlek pressade de för ett ledningsmål. Därför kom Rogics mål som en chock för stockholmarna. På halvträff kunde han lobbskjuta in 2-1 till ÖSK.

Detta inträffade på stopptid men gästerna gick för en kvittering. AIK flyttade upp allt och målvakten Oscar Linnér var nära att få in bollen men Oscar Jansson kunde styra bort skottet som blev gästerna sista chans på mot mål.

ÖSK tog en viktigt trepoängare och kunde tillfälligt lämna botten och avancera till en 12:e plats i tabellen. I nästa omgång väntar en bortamatch mot Elfsborg, den matchen spelas onsdagen den 24 april.