Örebro Volley gör sig redo för SM-final mot Engelholm

På annandag påsk drar SM-finalen i damernas elitserie igång. Precis som för tre år sen är det en final där Örebro möter giganten Engelholm.

· Publicerad: 21 april 2019 · 22.12.

Det var tre år sen sist, men nu spelar Örebro Volley SM-final i damernas elitserie igen. Precis som förra gången står giganten Engelholm för motståndet. Örebro Tribune har pratat med lagkapten Josephine Tegenfalk för att ta pulsen på laget inför finalen.

För Örebro Volley gäller det nu att bryta de regerande svenska mästarinnornas dominans inom svensk damvolleyboll. Engelholm går för sitt femte raka SM-guld. Sist dessa lag möttes i final vann Engelholm med 3-0 i matcher och en av de stora stjärnorna var Isabelle Haak.

Annons ▾

Röster från laget, så säger lagkaptenen

Örebro Volley har under påskhelgen tränat och gjort sig redo för finalerna som spelas nästa vecka. Med start på annandag påsk kl 16:00 i Kungsgårdshallen i Ängelholm.

Örebro Tribune fick ett kort samtal med lagkapten Josephine Tegenfalk. Detta för att ta pulsen på laget inför finalserien.

Hur är känsla i laget inför finalen?
Vi har en positiv och taggad känsla i laget. Vi har tränat bra under helgen och är redo för imorgon!

Hur ska ni rubba dominanten Engelholm?
Vi ska rubba de med vårt spel som är varierande och aggressivt! Vi kommer kämpa på varenda boll in i det sista och bara våga gå för det.

Första hemma på onsdag för Örebro Volley

Finalen spelas i en serie i bäst av fem, det innebär att det lag som först vinner tre matcher blir svenska mästarinnor. Engelholm var det bättre laget under grundserien och har fördel av tre hemmamatcher.

Första finalmatchen i Idrottshuset är på onsdag den 24/4 kl 19:00. Skulle det eventuellt bli fyra matcher spelar Örebro även en hemmamatch tisdagen den 30/4. Engelholm har även förutom den 22/4 även hemmamatcher den 28/4 och 2/5.

FIKK - För att alla behövs