Örebro Futsal Club

Man till sjukhus efter jättebråk i centrala Örebro

Vid klockan 15.42 inkom ett flertal larm från centrala Örebro efter att det förekommit ett stort bråk. En man ska ha förts till USÖ med allvarliga skador.

· Publicerad: 23 april 2019 · 17.22.
Foto: Christian Vargahed

Vid klockan 15.42 larmades ett flertal polispatruller till Örebro Slott i centrala Örebro. Det ska inkommit larm om ett större bråk på platsen.

Enligt uppgifter var det ordningsvakter på plats som larmade ambulans och polis. De upptäckt en skadad man vid Apoteket på Järntorget efter denne kommit ut från butiken.

Annons ▾

Tidigare ska en större gruppering hamnat slagsmål med vandrarna intill vattnet vid slottsbron. Där ska mannen ha skadat och tagit sig till Apoteket på Järntorget. Denne blev förföljd av några av de inblandade.

— ”De sprang nästan in den sakade mannen, mycket med tumult på platsen”. Säger ett ögonvittne som Örebro Tribune varit i kontakt med.

Försvann från plats när ambulans dök upp

Den skadade mannen ska enligt uppgifter försvunnit från platsen när ambulansen dök upp. Denne ska ha fått hjälp att ta sig till USÖ där han för tillfället intensivvårdas för sina skador.

I skrivande stund rubricerar polisen detta som misstänkt mordförsök. Man har spärrat av delar av Henry Allards park för teknisk undersökning. Men enligt uppgifter skall bråket förekommit på flera platser i centrala Örebro, det kan komma bli aktuellt med flera avspärrningar.

Just nu finns ingen gripen för det inträffade, det är även oklart vad som orsakade bråket.

Uppdaterat onsdag 11:49

Utredningen kring försök till mord i centrala Örebro under tisdagen.
Utredningen har lett till att en man är misstänkt för försök till mord. Den misstänkte och offret är bekanta med varandra. Motivet till brottet är inte klarlagt. Ingen är ännu frihetsberövad.
Polisen kommer inte under pågående utredning att redogöra för några detaljer i händelseförloppet eller skador som tillfogats då det kan försvåra den fortsatta utredningen och de förhör som kommer att hållas.

Foto: Christian Vargahed

FIKK - För att alla behövs