ICA varnar för bluffmedelanden

Just nu cirkulerar bluffmeddelanden i ICAs namn via SMS, mejl, Facebook och telefon.

· Publicerad: 24 april 2019 · 12.31.

I sådana meddelanden står det vanligtvis att man vunnit ett presentkort från ICA och att man endast behöver klicka på en länk i meddelandet för att ta del av detta. Man ombedes sedan fylla i sina person-, kort- eller kontouppgifter.

Vi uppmanar våra kunder att inte ge ut sina uppgifter. Vi rekommenderar att man inte ens klickar på länken i meddelandet. Vi avråder också från att lämna ifrån dig uppgifter om du blir kontaktad per telefon om en undersökning från ICA.

Annons ▾

Vi på ICA står inte bakom denna typ av utskick eller meddelande, även om ICA nämns i sammanhanget. Om ICA har en tävling eller ett erbjudande annonseras detta i något av våra reklamblad, i tidningen Buffé eller så går det att läsa mer om tävlingen på ica.se. 

Om du redan hunnit dela dina uppgifter rekommenderar vi dig att kontakta din bank och tala om att du blivit utsatt för bedrägeri. När du utsatts för bedrägeri kan du också vända dig till polisen med en anmälan. Vi på ICA arbetar även aktivt för att motverka och försöka stoppa spridningen av bluffmeddelandena.
Den information som vi får från kunder om pågående bluffmeddelanden är där till stor hjälp.
Skriver ICA på sin hemsida

FIKK - För att alla behövs