Örebro Futsal Club

Örebro Volley föll tungt mot Engelholm i SM-finalen

Onsdagen den 24 april spelades den andra SM-finalen i damvolleyboll. Engelholm vann med 3-0 i set och leder finalserien med 2-0, de kan avgöra på hemmaplan.

· Publicerad: 24 april 2019 · 23.27.

Engelholm, damvolleybollens stora gigant går mot sitt femte raka SM-Guld. I kvällens match mot Örebro Volley tog de ett steg närmare och kan nu avgöra på hemmaplan.

Det var finalseries andra match och efter den jämna kampen nere i Skåne i måndags fanns det hopp om att även denna match skulle bli en nagelbitare. Engelholm vann första kampen med 3-2 i set men Örebro bjöd upp och ledde bland annat matchen med 1-2 i set.

Annons ▾

Dagens drabbning vart inte lika spännande då gästerna växlade upp och tillslut kunde plocka hem matchen relativt enkelt. Setsiffrorna skrevs till 23-25, 20-25 och 19-25.

Engelholm var ett nummer större

Under första setet fick publiken se prov på vad några av seriens bästa lag kan åstadkomma. Det gick fort och de bägge lagen hämtade upp underläge efter underläge. Örebro kunde tidigt gå upp till 6-4 var på gästerna kom tillbaka och vände till 7-8.

När gästerna hade 7-10 kom Örebro tillbaka och kunde ta ledningen med 11-10. Och så där såg det ut som under första set, en jämn kamp. Örebro hade 15-11 och Engelholm kunde trots detta komma igen och gå upp till 18-18. Tillslut kunde gästerna vinna setet med 23-25.

I matchen andra set växlade gästerna upp och spände sina muskler. Örebro var inte utspelade och hade länge ledningen, bland annat med både 7-5 och 14-10.

Men matchbilden ändrades och när Örebro hade 17-15 kände det som luften gick ur hemmalaget och gästerna kunde vända och dra ifrån. Setsiffrorna kunde tillslut skriva till 20-25.

Finalen kan avgöras på söndag

Örebro började tredje set bra och kunde gå upp till 3-1 men Engelholm var snabbt ikapp och gick om till 4-5. Örebro kom tillbaka och kunde ta ledningen med 10-9. Därefter tappade laget återigen luften och gästerna kunde dra ifrån.

Engelholm gick upp till 12-14 som blev 13-17 samt 16-20 innan man tillslut vann setet med 19-20. Nu har de tagit kontrollen över serien och kan avgöra på hemmaplan söndagen den 28 april. För Örebro gäller det nu att vinna och hålla serien vid liv, det är inte omöjligt även om motståndet är Sveriges bästa damvolleybollag.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs