Örebro Futsal Club

De spelar på Tjo i Tjögsta – artisterna klara

Moneybrother och Jill Johnson, de kommer att uppträdda på Tjo i Tjögsta under sommaren. Det kunde arrangören avslöja under onsdagen den 24 april.

· Publicerad: 25 april 2019 · 11.59.
Jill Johnson och Moneybrother spelar på sommarens upplaga av Tjo i Tjögsta. Foto: Martin Avedal.

Onsdagen den 24 april kunde arrangörerna bakom Tjo i Tjögsta avslöja vilka akter som kommer spela i sommar. Det är bland annat Moneybrother och Jill Johnson.

— Tjo i Tjögsta har blivit en sådan succé. Vi har längtat efter att få släppa årets program. Ska bli så kul i sommar. Vi har förstått att många planerar sin sommar efter Tjo, det är superkul tycker vi, berättar Mirjam Sandberg och Anna Pettersson.

Annons ▾

Populära Tjo i Tjögsta fick kulturpris

Allt började som en liten sommarkonsert i närheten av Tjugestasjön utanför Glanshammar. Det blev en succé och artister, konsertbesökare och lokalbefolkning har pratat varmt om evenemanget. Flera tusen har besökt evenemangen under somrarna.

Artister som Plura, Doug Seegers och Thomas Di Leva har spelat på scenen och 2017 tilldelats arrangemanget ett kulturpris. I motiveringen lyfte man bland annat fram att man lyckas locka publik till en serie kulturella upplevelser på en ladugårdsbacke i Glanshammarsområdet.

I år får man besök av de etablerade och folkkära artisterna Moneybrother och Jill Johnson. Ki Sandholm berättar att han är nöjd över bokningarna.

— Jag är supernöjd över programmet vi har fått ihop i år! Kul att Jill Johnson är klar för årets ”Så mycket bättre” och att Anders ”Moneybrother” Wendin är aktuell med utsålda föreställningar på Dramaten samt i en kommande dokumentärfilm.

Utökar området i sommar

Festivalområdet kommer byggas ut och det kommer erbjudas en större variation av mat och dryck med flera restauranger på plats. Klara för årets festival är bland annat Katrinelund Sjökrog, STÅ – Pintxos & Vänner, Sooshi, Götlunda Glass och Cozo Coffee.

— Vi vill skapa känslan att du är bjuden till grannarnas trädgårdsfest, en helkväll och när du kommer dit är alla du känner där också. Trogna besökare kommer känna igen sig men för att klara ett större publiktryck kommer vi även bygga ut baren med nya spännande dryckesalternativ, berättar Johan Sandberg.

Info om konserterna:

På fredag 26:e april 10:00 släpps ett begränsat antal Early Bird-biljetter till ett riktigt bra pris. Gäller endast fram till 30/5. Biljetter går att köpa på hemsidan.

Moneybrother kommer att uppträda den 26:e juli medan Jill Johnson kliver på scenen den 17:e aug. De bägge artisterna kommer ha med sig sina egna band.

FIKK - För att alla behövs