Örebro Futsal Club

Lisa-Marie Utland sänkte KIF Örebro med sitt hat-trick

Söndagen den 27 april tog KIF Örebro emot Rosengård på hemmaplan. Det blev en bortaseger med 0-4 och stor hjälte blev Lisa-Marie Utland med sitt hat-trick.

· Publicerad: 27 april 2019 · 18.57.

KIF Örebro återkomst i damallsvenskan har varit en succé. Efter de två första omgångarna var laget obesegrade och tagit 6 poäng. Men när Rosengård kom besökt tog det tvärstopp för örebroarna.

Stor matchhjälte för Rosengård blev norskan Lisa-Marie Utland som slog till med ett äkta hat-trick under första halvlek. Redan i matchens första minut slog den 26-årige anfallaren till efter en duell med KIF-målvakten Danielle Rice.

Annons ▾

Lisa-Marie Utland fortsatte att leverera

Trots mardrömsstarten för KIF Örebro gjorde inte laget en dålig match. Man visade prov på en kreativ offensiv och skapade flera bra målchanser under första halvlek. Man spelade även hårt mot gästernas stjärnspelare Caroline Seger och Anja Mittag.

Men Utland var svårt att stoppa idag, hon hade bra driv och lyckades få bollen mål. I matchens inledning hade Maja Regnås svårt att hänga med norskan som vann flera närkamper. 0-2 målet kom i den 34:e matchminuten, Rice stod för en kanonräddning med Utland kunde peta in returen.

I den 44:e matchminuten vann Lisa-Marie Utland återigen en närkamp med Danielle Rice. Bollen kunde retfullt leta sig in i mål och norskans hat-trick var fullbordat. Trots ett spelövertag kändes gästernas mål onödiga, KIF i alla fall försökt hindra nått av dem att gå i mål.

KIF förtjänade ett mål under andra halvlek

I andra halvlek pressade KIF för en reducering och laget kom in i ett bra driv när Rosengård backade tillbaka och försvarade sin ledning. Men hemmalaget hade svårt att med bollkontrollen och tappade många uppspel i anfallszon.

Hemmalaget fortsatte att pressa, Kayla Braffet förvandlades till en ångvält och vann flera närkamper i anfallszon. Tillslut fick KIF det där drömläget att spräcka nollan. I matchens slutminut fick Addison Steiner bollen i straffområdet och sköt ett skott. Rosengårds målvakt Zećira Mušović stod dock för en superräddning.

Istället kunde Hailie Mace rulla in slutresultatet 0-4 på stopptid och KIF blev idag nollade av en av seriens dominanter. För KIF väntar nu en ny tuff match. Denna gång på bortaplan måndagen den 6 maj. Då möter man Linköping, ett till topplag inom svensk damfotboll.

På förhand är det ingen som förväntar sig att KIF ska ta poäng mot dessa giganter. Samtidigt har de inte spelat dålig och tagit de poäng man förväntar sig av laget. I slutändan kan det kanske ändå bli en kul återkomst för KIF.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs