Örebro Futsal Club

Örebro Volley fick SM-silver efter förlust mot Engeholm

Örebro Volley lyckades inte vinna den tredje finalmatch mot Engelholm utan fick se sig besegrade. Det innebär att Engelholm vann guld för femte året på rad.

· Publicerad: 29 april 2019 · 00.02.
Arkivbild: Martin Avedal

Det gick inte den här gången heller. Örebro Volley kunde inte stå emot och fick se Engelholm lyfta SM-bucklan femte gången på rad. Mästarinnorna från Skåne visade klass och kunde vinna matchen med 3-0 i set, setsiffrorna skrevs till 25-14, 25-14 och 25-20.

— Fantastiskt skönt, tjejerna förtjänar verkligen detta! De har kämpat tillsammans hela säsongen och jag tycker att resultatet ikväll talar sitt tydliga språk. Som tränare blir man stolt, sa Engelholms tränare Patrick Aparicio efter matchen.

Annons ▾

Engelholm växte i finalserien

Dagens avgörande match blev en uppvisning från mästarinnorna, man vann de två första seten med 25-14. Det var först i tredje set som Örebro lyckades hänga på men tillslut kunde Engelholm avgöra.

Då ska man inte glömma bort att första matchen slutade 3-2 till Engelholm och att Örebro ledde med 1-2. Hur hade finalserien sett ut om Örebro tagit första matchen.

Det man dock inte ska glömma bort skånskorna växte sig stora i finalserien och visade varför de är damvolleyns stora dominant. Tillslut var man en klass för sig och fem raka SM-Guld talar sitt tydliga språk.

Nytt silver för Örebro Volley

För Örebro som spelade sin andra final på tre år fick återigen nöja sig med ett silver. Sist man var i final var 2016, då vann precis som i år Engeholm med 3-0 i set. Örebro kan dock trösta sig med att ta medalj fjärde året på rad.

För Lindesberg som spelade om bronset blev det förlust mot Hylte/Halmstad. Det innebär att för tredje året på rad slutar Lindesberg på en fjärde plats. De har de två åren innan fått se sig besegrade av Örebro Volley i bronsserien. I år räckte man inte heller till utan fick se sig slagna av fjolårs finalisterna från Halland.

Nu när damvolleysäsongen är slut är det bara att invänta hösten när säsongen drar igång igen. Frågan som återstår att se är om någon kan bryta Engelholms dominans.

FIKK - För att alla behövs