Örebro Futsal Club

Utspelat Örebro SK tog poäng mot Kalmar

Måndagen den 29 april tog ÖSK emot Kalmar på Behrn Arena. Resultatet blev 1-1 trots att gästerna spelade ut hemmalaget totalt.

· Publicerad: 29 april 2019 · 23.22.

Örebro SK har inlett den allsvenska säsongen mediokert, laget har tagit fem poäng och ligger i nuläget på kvalplats. Men efter kvällens match mot Kalmar finns mycket mer att önska. Örebroarna var utspelade i stort sett hela matchen.

Slutresultatet blev 1-1 efter att Kalmar kvitterat matchen i den 66:e matchminuten. Ett par minuter tidigare hade Johan Bertilsson gett hemmalaget ledningen. En ledningen som kom överraskande då ÖSK varit utspelade.

Annons ▾

Måns Söderqvist kvitterade för Kalmar

Matchen vart aldrig så speciellt underhållande under första halvlek. En typisk 0-0 match mellan två bottenlag som var mer rädda att förlora än att försöka ta poäng.

ÖSK hade ett par bra chanser i matchen inledning genom Carlos Strandberg, men gästerna tog över spelade ut ÖSK innan lagen gick till halvtidsvila. Under halvlekens sista minuter såg det riktigt rörigt ut i ÖSK straffområdet.

I andra halvlek tog ÖSK till början kommandot i matchen, det gav utdelningen när Johan Bertilsson i den 61:e matchminuten kunde göra 1-0. Men glädjen blev inte långvarig då Måns Söderqvist kvitterade i den 66:e matchminuten.

Målet var ett klassmål och efteråt tog gästerna över matchen igen och ÖSK hade svårt hitta någon kreativt spel. Matchen slutade 1-1 och någonstans ska ÖSK vara nöjda över en poäng.

Hammarby nästa för ÖSK

Nu väntar Hammarby för ÖSK i nästa omgången, matchen spelas på söndag och Örebro har hemmaplan. Hammarby vann igår Stockholmsderbyt mot Djurgården med 2-1 efter mål av bland annat Vidar Örn Kjartansson. Sist de besökte Örebro vann de också med 2-1.

Det blir tredje Stockholmslaget på kort tid som kommer och besöker Behrn Arena. Sist ett Stockholmslag kom på besök vann Örebro med 2-1. Hoppet ligger i att de kan göra det igen, men efter kvälls match undrar man vad spelplanen egentligen är, för just nu är den inte bra.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs