Utspelat Örebro SK tog poäng mot Kalmar

Måndagen den 29 april tog ÖSK emot Kalmar på Behrn Arena. Resultatet blev 1-1 trots att gästerna spelade ut hemmalaget totalt.

· Publicerad: 29 april 2019 · 23.22.

Örebro SK har inlett den allsvenska säsongen mediokert, laget har tagit fem poäng och ligger i nuläget på kvalplats. Men efter kvällens match mot Kalmar finns mycket mer att önska. Örebroarna var utspelade i stort sett hela matchen.

Slutresultatet blev 1-1 efter att Kalmar kvitterat matchen i den 66:e matchminuten. Ett par minuter tidigare hade Johan Bertilsson gett hemmalaget ledningen. En ledningen som kom överraskande då ÖSK varit utspelade.

Måns Söderqvist kvitterade för Kalmar

Matchen vart aldrig så speciellt underhållande under första halvlek. En typisk 0-0 match mellan två bottenlag som var mer rädda att förlora än att försöka ta poäng.

ÖSK hade ett par bra chanser i matchen inledning genom Carlos Strandberg, men gästerna tog över spelade ut ÖSK innan lagen gick till halvtidsvila. Under halvlekens sista minuter såg det riktigt rörigt ut i ÖSK straffområdet.

I andra halvlek tog ÖSK till början kommandot i matchen, det gav utdelningen när Johan Bertilsson i den 61:e matchminuten kunde göra 1-0. Men glädjen blev inte långvarig då Måns Söderqvist kvitterade i den 66:e matchminuten.

Målet var ett klassmål och efteråt tog gästerna över matchen igen och ÖSK hade svårt hitta någon kreativt spel. Matchen slutade 1-1 och någonstans ska ÖSK vara nöjda över en poäng.

Hammarby nästa för ÖSK

Nu väntar Hammarby för ÖSK i nästa omgången, matchen spelas på söndag och Örebro har hemmaplan. Hammarby vann igår Stockholmsderbyt mot Djurgården med 2-1 efter mål av bland annat Vidar Örn Kjartansson. Sist de besökte Örebro vann de också med 2-1.

Det blir tredje Stockholmslaget på kort tid som kommer och besöker Behrn Arena. Sist ett Stockholmslag kom på besök vann Örebro med 2-1. Hoppet ligger i att de kan göra det igen, men efter kvälls match undrar man vad spelplanen egentligen är, för just nu är den inte bra.