Örebro Futsal Club

Örebro Hockey förlänger med Marcus Weinstock

Marcus Weinstock fortsätter i Örebro Hockey, det kunde klubben meddela under tisdagen. Det innebär att veteranen kommer göra sin 10:e säsong i klubben.

· Publicerad: 30 april 2019 · 14.13.

Örebro Hockeys veteran Marcus Weinstock fortsätter i klubben. Det blev officiellt under tisdagen när klubben gick ut med ett pressmeddelande. Det innebär att han kommer göra sin 10:e säsong i Örebro.

— Jag är otroligt glad och stolt över att få representera klubben i mitt hjärta ytterligare ett år och jag ser fram emot min 10:e säsong i Örebrotröjan, säger Weinstock på klubbens hemsida.

Annons ▾

Marcus Weinstock kom från Leksand och blev Örebros trotjänare

Marcus Weinstock har en lång hockeykarriär, 35-åringen är född i Varberg och har Färjestad som moderklubb. Efter att representerat Bofors IK och IFK Arboga i mitten av 2000-talet kom debuten i SHL säsongen 2005/06. Det blev dock bara en match i Färjestadtröjan.

I slutet av 2000-talet representerade han även Leksand och Växjö i hockeyallsvenskan. Men inför säsongen 2010/11 lämnade han Leksand för att spela i Örebro. Där blev han kvar och har utvecklats till att bli en av klubbens största trotjänare och profil.

Förutom kvartsfinalen 2015 är Weinstocks största ögonblick i klubben när han var med om att ta upp Örebro till SHL 2013. Han är också den sista spelaren i truppen som var med om SHL-avancemang efter att Kalle Olsson lämnat Örebro efter säsongens slut.

Kommentarer om Marcus Weinstock

— Skönt att få behålla Marcus i ytterligare ett år. Han är har varit klubben trogen under längre tid och blir med sin erfarenhet en viktig kugge i laget. Jag tycker att Marcus avslutande förra säsongen på en hög nivå och jag hoppas att kan ta med sig det spelet in i kommande säsong, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

— Att Marcus Weinstock blir Örebro trogen ett år till är bra för klubben. Han är en profil och vinnarskalle som behövs och framför allt kan han fortfarande spel på SHL-nivå. Trots att sin ålder kan han bli en viktigt veteran i ett annars relativt ung Örebro, säger Martin Avedal på Örebro Tribune.

FIKK - För att alla behövs