Örebro Futsal Club

Örebro Hockey värvar målvakten Dominik Furch

Torsdagen den 2 maj kunde Örebro Hockey meddela att de värvar den tjeckiske landslagsmålvakten Dominik Furch från KHL-klubben Severstal Cherepovets.

· Publicerad: 2 maj 2019 · 12.40.

Det började ryktas redan i mitten av april att den tjeckiske landslagsmålvakten Dominik Furch var på väg till Örebro. Under torsdagen den 2 maj kunde klubben bekräfta att den 29-årige KHL-målvakten hade skrivit på för klubben.

— Jag är jättenöjd med att Dominik har valt att skriva på för oss. Dominik är en etablerad målvakt som håller hög internationell nivå. I Dominik får vi en målvakt som läser spelet bra och är väldigt metodisk i sitt målvaktsspel, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson på klubbens hemsida.

Annons ▾

— Det ska bli väldigt spännande att se honom i Örebrotröjan och jag tror att han kommer bli en positiv överraskning för många, avslutar Sportchefen Niklas Johansson med.

Detta är Dominik Furch

Dominik Furch är född och uppvuxen i Tjeckiens huvudstad Prag. Han är skolad i ett av stadens två elithockeylag, HC Slavia Praha. Han blev klubben trogen fram till säsongen 2014/15 men lämnade efter att laget blev degraderade till Tjeckiens andraligan.

Inför säsongen 2015/16 flyttade Furch till KHL och klubben Avangard Omsk. Efter tre år i Omsk flyttade han till Severstal Cherepovets, där blev det bara en säsong innan flyttlasset gick vidare till Sverige och SHL-klubben Örebro Hockey.

Den tjeckiske landslagsmålvakten har visat upp bra siffror under sina fyra år i den ryska toppligan. Han har även representerat det tjeckiska landslaget men den största meriten kom säsongen 2007/08 när han var med om att vinna den tjeckiska interna hockeyligan, dock bara som en junior. Furch fick enbart spela sju A-lagsmatcher för HC Slavia Praha.

Örebro Tribune tycker till om Dominik Furch

Att Örebro Hockey behövde värva en målvakt var ingen nytt, men efter att det blev klart att den svenske toppmålvakten Jhonas Enroth lämnade Örebro blev det mer aktuellt med en ersättare.

Redan den 18 april kunde Svenska fans skriva att Dominik Furch var aktuell för Örebro. Dessutom var klubben i behov av en ersättare till både Stefan Steen och Eero Kilpeläinen. Samtidigt försökte Örebro behålla Enroth men han tackade nej.

Nu har Örebro värvat en toppmålvakt med erfarenheter från KHL och landslagspel. Som dessutom har visat upp bra siffror under sina säsonger i den ryska ligan. Målvakten har alla förutsättningar att även lyckas bra i Örebro och SHL.

FIKK - För att alla behövs