Örebro Futsal Club

Aaron Palushaj lämnar Örebro för schweiziska Davos

Under fredagen kunde Örebro Hockey meddela att storstjärnan Aaron Palushaj lämnar klubben. Han uppges vara klar för schweiziska Davos.

· Publicerad: 3 maj 2019 · 18.55.

Det blev bara ett år i Örebro för Aaron Palushaj. Den amerikanska storstjärnan lämnar klubben, det kunde man bekräfta under fredagen den 3 maj. Palushaj har valt att utnyttja en klausul i sitt kontrakt som gör det möjligt att lämna för spel i Schweiz.

— Självklart tråkigt att tappa en tongivande spelare som Aaron. Samtidigt har vi vetat om att det har funnits ett stort intresse och detta kom inte som någon stor överraskning. I sitt kontrakt har Aaron haft en klausul som gör det möjligt för honom att lämna för spel i Schweiz, säger Sportchef Niklas Johansson på klubbens hemsida.

Annons ▾

— Vi är glada för Aarons skull och önskar honom lycka till. Vi har en plan som vi arbetar efter och jag är övertygad att vi kommer ställa ett slagkraftigt lag på benen när SHL-säsongen drar igång i september, avlutar Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson med.

Aaron Palushaj uppges vara klar för schweiziska Davos

Det var under torsdagen som uppgifterna börja ta fart att stjärnan Aaron Palushaj var aktuell för spel i schweiziska Davos. Under fredagen den 3 maj kunde Örebro Hockey meddela att han lämnade för spel i Schweiz.

Aktuell klubb är dock i nuläget inte officiellt, det var schweiziska Blick som påstod att Palushaj var klar för Davos. Örebro Hockey eller Palushaj själv är inte meddelat vilken klubb som amerikanen är aktuell för.

Ett stort avbräck för Örebro Hockey

Att Palushaj lämnar Örebro är självklart ett stort avbräck, klubben förlorar ett affischnamn och en drivkraft på isen. Han kom in som en prestigevärvning sommaren 2018 och ledde lagets interna poängliga fram till skadan i januari.

Nu måste Örebro hitta ett nytt toppnamn för att ersätta Palushaj en uppgifter som inte är den lättaste. Örebro har redan värvat intressanta namn som Mathias Bromé, Joonas Rask och Dominik Furch. Hade man kunnat behålla Palushaj hade Örebro förmodligen haft ett väldigt slagkraftig lag.

FIKK - För att alla behövs